Νυχτερινή ανάπαυση στη Γερμανία: ελλοχεύουν υψηλά πρόστιμα…

Διατάραξη κοινής ησυχίας στη Γερμανία: Πότε αρχίζει η διαμάχη;

Νυχτερινή ανάπαυση στη Γερμανία – Υψηλά πρόστιμα ελλοχεύουν: Θα πρέπει να απέχετε από αυτές τις δραστηριότητες μετά τις 10 μ.μ….

Πάρτι τη νύχτα, στήσιμο επίπλων το βράδυ ή σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα;

Στη Γερμανία υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τη νυχτερινή ανάπαυση και τα σχετικά υψηλά πρόστιμα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε μετά τις 10 μ.μ.

Ακόμη και αν θέλετε να απολαύσετε τα καλοκαιρινά βράδια με φίλους και οικογένεια ή αν θέλετε να κάνετε κάποια επείγουσα εργασία το βράδυ, υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τους κατοίκους.

Δεν υπάρχει μόνο ένας νόμος σχετικά με τη νυχτερινή ανάπαυση, αυτές ρυθμίζονται σε ορισμένους νόμους των κρατιδίων για τον έλεγχο των εκπομπών καθώς και στον ομοσπονδιακό νόμο για τον έλεγχο των εκπομπών (BImSchG).

Όμως, παρά τις διαφορετικές διατάξεις, οι ώρες νυχτερινής ανάπαυσης είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπες.

Συναρμολογείτε έπιπλα με σφυρί και τρυπάνι στη Γερμανία;

Μετά τις 10 μ.μ., οι δυνατές εργασίες, όπως το χρήση σφυριού, θεωρούνται ηχητική όχληση, ιδίως σε κατοικημένες περιοχές.

Σε περίπτωση μη τήρησης της νυχτερινής ησυχίας, μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ.

Από Δευτέρα έως Σάββατο, υπάρχει νυχτερινή ηρεμία από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ., ενώ τις Κυριακές και τις αργίες ισχύει όλη την ημέρα.

Διατάραξη κοινής ησυχίας στη Γερμανία: Πότε αρχίζει η διαμάχη;
Συναρμολογείτε έπιπλα με σφυρί και τρυπάνι στη Γερμανία;

Πλυντήρια ρούχων και πιάτων τη νύχτα στη Γερμανία;

Ευτυχώς, οι περισσότερες συσκευές, ιδίως οι πιο σύγχρονες, δεν είναι πολύ θορυβώδεις και επομένως δεν αποτελούν πρόβλημα για την πλύση ρούχων και πιάτων μετά τις 10 το βράδυ.

Ωστόσο, αν έχετε μια παλαιότερη συσκευή με δυνατό κύκλο στυψίματος, καλό είναι να μην τη χρησιμοποιείτε τη νύχτα, ώστε να μην ενοχλείτε τους γείτονές σας και να αποφεύγετε συγκρούσεις.

Κηπουρική – πότε να σταματήσετε;

Παρόλο που ο ήλιος δεν δύει γρήγορα το καλοκαίρι, θα πρέπει ωστόσο να αποφεύγετε το κούρεμα του γκαζόν μετά τις 8 μ.μ., ακόμη και ένα φωτεινό βράδυ.

Με μια αξιοπρεπή ένταση, τα χλοοκοπτικά μηχανήματα θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους γείτονες.

Ακόμη και οι συσκευές που είναι αθόρυβες μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο τις καθημερινές από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ..

Τις Κυριακές και τις αργίες, είναι καλύτερο να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από τις θορυβώδεις κηπουρικές εργασίες.

Και εδώ υπάρχει η απειλή ενός βαρέως προστίμου που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50.000 ευρώ.

Καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι και πάρτι μέχρι τις βραδινές ώρες

Αν θέλετε να απολαύσετε το καλοκαίρι με τους φίλους σας στο μπαλκόνι ή να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας, ισχύει και εδώ η νυχτερινή περίοδος ανάπαυσης μεταξύ 22:00 και 6:00 π.μ.

Έτσι, μετά τις 10 μ.μ., η μουσική πρέπει να χαμηλώνει και οι συζητήσεις να περιορίζονται στην ένταση του δωματίου.

Αν αυτό δεν τηρηθεί, οι γείτονες έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν την ενόχληση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αστυνομία να διαλύσει το πάρτι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.