Γερμανία: Πόσοι παρακολούθησαν τον τελικό του MundoBasket

Newsroom

Updated on:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά όριο στον τηλεοπτικό φόρο

Τεράστια απήχηση είχε στους Γερμανούς ο τελικός του MundoBasket κόντρα στην Σερβία, αφού – σύμφωνα με τα νούμερα που έγιναν γνωστά – το παιχνίδι παρακολούθησαν 4.63 εκατ. θεατές από την δημόσια γερμανική τηλεόραση.

Η Γερμανία βρίσκεται από την Κυριακή στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου χάρη στην νίκη της επί της Σερβίας στον τελικό του MundoBasket.

Οι Γερμανοί γιορτάζουν. Και – όπως αποδείχθηκε – εκατομμύρια θεατές είδαν το ιστορικό αυτό γεγονός.

Η απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας να αποκτήσει τα δικαιώματα του τελικού αποδείχθηκε σωστή, αφού – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – στις οθόνες στήθηκαν 4.63 εκατ. θεατές για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, κάτι που μεταφράστηκε σε τηλεθέαση ύψους 35%!

Πρόκειται ασφαλώς, για αριθμούς-ρεκόρ, που ποτέ άλλοτε δεν έχουν καταγραφεί για αγώνα μπάσκετ στη χώρα.

Δίνοντας μάλιστα ένα μέτρο σύγκρισης, τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Γερμανίας με την Ιαπωνία, όπου τα “πάντσερ” γνώρισαν την ήττα με 1-4, τον παρακολούθησαν μεν 5.85 εκατ. θεατές, ωστόσο έπιασε ακροαματικότητα 27.6%.

Πηγή: SPORT24

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης