Όλα όσα αλλάζουν τον Αύγουστο του 2023 στη Γερμανία

Newsroom

Όλα όσα αλλάζουν τον Αύγουστο του 2023 στη Γερμανία

Από το κλείσιμο των διακοπών μέχρι την αναγνώριση νέων επαγγελμάτων, δείτε εδώ τις σημαντικότερες ημερομηνίες, προθεσμίες και νομικές αλλαγές που έρχονται στη Γερμανία τον Αύγουστο..

Μπορεί στη Γερμανία να μην υπάρχουν τόσες μεγάλες αλλαγές στους νόμους όσο τον Ιούλιο, αλλά υπάρχει ακόμα ένα πλήθος επερχόμενων αργιών και προθεσμιών που πρέπει να προσέξετε.

Και αν εργάζεστε σε μερικούς συγκεκριμένους τομείς – ή φιλοδοξείτε να εργαστείτε – μπορείτε να προσβλέπετε σε υψηλότερους μισθούς και περισσότερη αναγνώριση.

Δημόσιες αργίες και τυχεροί Βαυαροί

Η Βαυαρία είναι γνωστή ως το γερμανικό κρατίδιο με τις περισσότερες αργίες και δεν διστάζει να υπερασπιστεί τη φήμη της τον Αύγουστο.

Την Τρίτη, 15 Αυγούστου, το νότιο κρατίδιο (καθώς και το μικρό κρατίδιο του Σάαρλαντ στη δυτική Γερμανία) αποκτά Feiertag για την καθολική γιορτή Mariä Himmelfahrt.

Μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας ιδιαίτερα τυχερό αν ζείτε στη βαυαρική πόλη Άουγκσμπουργκ: την Τρίτη 8 Αυγούστου, οι κάτοικοι έχουν επίσης ρεπό για το Hohes Friedensfest, μια γιορτή για τη θρησκευτική ελευθερία που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1650.

Πολλές, μερικές φορές απρόβλεπτες διακοπές

Ακόμη και αν δεν ζείτε στη Βαυαρία και, δυστυχώς, εργάζεστε καθημερινά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, θα παρατηρήσετε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι δεν εργάζονται.

Στο αγαπημένο σας εστιατόριο, ή ακόμα και σε μικρότερα γραφεία, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πινακίδες κρεμασμένες μπροστά με μια ανακοίνωση όπως “Wegen Urlaub geschlossen” (κλειστά λόγω διακοπών), συχνά για ολόκληρο τον μήνα και μερικές φορές ακόμα και για τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, ακόμη και αν το Google σας λέει ότι μια επιχείρηση είναι ανοιχτή, φροντίστε να τηλεφωνήσετε εκ των προτέρων – πολλά μέρη επίσης απλά κλείνουν τις πόρτες τους νωρίς κάθε μέρα του μήνα ή κάνουν διάλειμμα Hitzefrei αν οι θερμοκρασίες ανέβουν πολύ ψηλά.

Οι λαμπτήρες φθορισμού θα απαγορευτούν

Πέρυσι, η Επιτροπή της ΕΕ είχε ήδη ρυθμίσει ότι ορισμένοι φωτιστικοί παράγοντες δεν επιτρέπεται πλέον να παράγονται.

Από την Τρίτη, 1η Αυγούστου, οι σωλήνες φθορισμού θα αποσυρθούν εντελώς από την αγορά.

Και από τις 25 Αυγούστου, οι λαμπτήρες φθορισμού Τ8 και Τ5 δεν θα πωλούνται ούτε θα παράγονται. Λίγες ημέρες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, θα απαγορευτούν επίσης οι ακίδες αλογόνου.

Το σκεπτικό πίσω από τις απαγορεύσεις είναι ο υδράργυρος που χρησιμοποιείται στους λαμπτήρες, ο οποίος μπορεί να είναι επικίνδυνος τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο.

Οι κατευθυντήριες γραμμές επιδότησης για τα plug-in υβριδικά θα αλλάξουν

Όποιος αγοράζει ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να λάβει επιδότηση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Από την 1η Αυγούστου, όμως, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι η έκπτωση είναι διαθέσιμη μόνο για αυτοκίνητα που έχουν ελάχιστη ηλεκτρική αυτονομία 80 χιλιομέτρων.

Τα εταιρικά αυτοκίνητα θα επιδοτούνται μόνο εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι περισσότερες από τις μισές αποστάσεις που διανύονται γίνονται με ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς μπορεί να αποδειχθεί αυτό.

Νέοι κανόνες και νόμοι για τους οδηγούς: Αυτό θα αλλάξει το 2023
Οι κατευθυντήριες γραμμές επιδότησης για τα plug-in υβριδικά θα αλλάξουν στη Γερμανία

Πρέπει να υποβληθεί φορολογική δήλωση για το 2021

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ακόμη υποβάλει τη φορολογική σας δήλωση για το 2021, γιατί μπορεί να έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας.

Η 31η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους κατοίκους της Γερμανίας που συνεργάζονται με μια φορολογική εταιρεία συμβούλων, μια ένωση φορολογικής βοήθειας μισθωτών ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχετε υποβάλει μόνο τα έντυπά σας ή τουλάχιστον να έχετε στείλει μήνυμα στον υπάλληλο της τοπικής φορολογικής υπηρεσίας.

Αρχίζει το νέο Kitajahr

Πολλοί παιδικοί σταθμοί (Kitas) δέχονται νέα παιδιά μόνο μία φορά το χρόνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά μεταπηδούν στο σχολείο μετά τις διακοπές, γεγονός που απελευθερώνει πολλές θέσεις.

Οι επιστολές ειδοποίησης που ζητούν εισφορές και πληρωμές για επιδόματα γεύματος – τα οποία διαφέρουν από κράτος σε κράτος – αποστέλλονται συνήθως ήδη τον Ιούλιο.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα Sprach-Kitas στη Γερμανία
Αρχίζει το νέο Kitajahr στη Γερμανία

Εισάγεται νέο επάγγελμα μαθητείας

Σε πολλές χώρες, το πανεπιστημιακό πτυχίο είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την είσοδο σε ένα επάγγελμα.

Όμως το γερμανικό σύστημα “Ausbildung” επιτρέπει στους επίδοξους εργαζόμενους -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προέρχονται από άλλη χώρα- να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε μια εταιρεία, ενώ παράλληλα λαμβάνουν εκπαίδευση σε επίσημο ινστιτούτο.

Για να αναγνωριστεί, ωστόσο, η εκπαίδευση πρέπει να ανήκει σε έναν κατάλογο επίσημων επαγγελμάτων.

Από την 1η Αυγούστου, η Γερμανία συμβαδίζει με την εποχή και προσθέτει άλλη μια εκπαίδευση στις τάξεις της: σχεδιαστής immersive media ή Gestalter für immersive Medien.

Πρόκειται για ένα άτομο που σχεδιάζει περιβάλλοντα για τους χρήστες τα οποία δημιουργούνται από υπολογιστή ή εμπλουτίζονται με εικονικές πληροφορίες.

Μπορεί να σχεδιάζει γυαλιά VR ή μια “εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας” που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την κάμερα ενός τηλεφώνου.

Υψηλότερος κατώτατος μισθός σε έναν τομέα

Συχνά αποτελούν μέρος ταινιών με γκάνγκστερ και συνήθως δεν παίρνουν το καλύτερο μέρος της συμφωνίας: οι άνθρωποι που εργάζονται στη μεταφορά χρημάτων και τιμαλφών.

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο εργασίας φέρουν μεγάλη ευθύνη και είναι επίσης εκτεθειμένοι σε κινδύνους, λαμβάνουν υψηλότερο κατώτατο μισθό από άλλους μεταφορείς.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μπορούν να αναμένουν αύξηση του κατώτατου μισθού, ήτοι 20,64 ευρώ αντί για 20 ευρώ, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.

κατώτατου μισθού στη Γερμανία
Υψηλότερος κατώτατος μισθός σε έναν τομέα στη Γερμανία

Αυξημένη αμοιβή για αυτό το επάγγελμα κατάρτισης

Από την 1η Αυγούστου θα αναπροσαρμοστεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τους εκπαιδευόμενους στο επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή και του βερνικιού.

Κατά το πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους, η αμοιβή αυξάνεται στα 770 ευρώ, κατά το δεύτερο έτος εκπαίδευσης στα 850 ευρώ και κατά το τρίτο και τελευταίο έτος εκπαίδευσης στα 1.015 ευρώ, σύμφωνα με την Deutsche Handwerks Zeitung.

Κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, αλλά θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Οι γερμανικοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί ARD & ZDF και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) κατάφεραν την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε συμφωνία με την παγκόσμια ομοσπονδία FIFA για τη μετάδοση και των 64 αγώνων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.