Καλοκαιρινές διακοπές 2023: Πού να βάλετε φθηνότερα καύσιμα

Καλοκαιρινές διακοπές 2023: Πού να βάλετε φθηνότερα καύσιμα

Οι κάτοικοι της Γερμανίας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μπορούν συνήθως να βάλουν φτηνότερα καύσιμα στις γειτονικές χώρες.

Οι τιμές τόσο του ντίζελ όσο και της βενζίνης E5 premium είναι χαμηλότερες από ό,τι στη Γερμανία σε πολλές, αλλά όχι σε όλες τις χώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής της ΕΕ και της ελβετικής λέσχης μεταφορών TCS.

Οι διαφορές στις τιμές είναι μερικές φορές υψηλές: ανάλογα με τον προορισμό και το καύσιμο, είναι δυνατή η εξοικονόμηση 15 έως 20 ευρώ ανά δεξαμενή, αν ανεφοδιαστείτε στη σωστή πλευρά των συνόρων.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων μεταξύ των άμεσων γειτόνων της Νότιας Γερμανίας.

Πιο ενημερωμένα συγκριτικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα για τις περισσότερες χώρες – ένα λίτρο Super ήταν φθηνότερο κατά 33 λεπτά στην Τσεχική Δημοκρατία και ένα λίτρο ντίζελ κατά 30 λεπτά.

Η Αυστρία, όπου η Super είναι φθηνότερη κατά 29 λεπτά και το ντίζελ κατά 10 λεπτά, προσφέρει επίσης καλή εξοικονόμηση.

Ωστόσο, αν οδηγείτε νοτιοανατολικότερα, ίσως να θέλετε να καθυστερήσετε τη στάση ανεφοδιασμού: Στη Σλοβενία, η Super είναι φθηνότερη κατά 40 λεπτά, ενώ το ντίζελ κατά 13 λεπτά.

Στην Κροατία ήταν 36 και 14 λεπτά τις προηγούμενες ημέρες.

Υπάρχουν μόνο μικρές διαφορές με την Ιταλία. Εκεί, η βενζίνη ήταν ελάχιστα φθηνότερη, το ντίζελ λίγα λεπτά ακριβότερο.

Οι οδηγοί ντίζελ στην Ελβετία έπρεπε να πληρώσουν πολύ περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία. Εκεί – από την Τετάρτη – το ντίζελ κόστιζε περίπου 30 λεπτά περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία.

Οι τιμές της βενζίνης στην Ελβετία, από την άλλη πλευρά, είναι παρόμοιες με εκείνες της Γερμανίας.

Οι διαφορές στις τιμές αναφέρονται σε μέσους όρους της χώρας και δεν προκύπτουν απαραίτητα άμεσα κατά τη διέλευση των συνόρων.

Συχνά υπάρχουν φαινόμενα ευθυγράμμισης κοντά στα σύνορα και οι τιμές κυμαίνονται πρακτικά παντού από μέρα σε μέρα, ανάλογα με την περιοχή, την εταιρεία και την ώρα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης