Μοναδικό ορυχείο στη Βαυαρία: Ταξίδι 500 ετών στο παρελθόν

Μοναδικό ορυχείο στη Βαυαρία: Ταξίδι 500 ετών στο παρελθόν

Το ορυχείο επισκεπτών “Gleissinger Fels” είναι μια πύλη στο παρελθόν – και θεωρείται μοναδικό παγκοσμίως. Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ πριν από περισσότερα από 500 χρόνια…

Τα βουνά Fichtelgebirge στη Βαυαρία φιλοξενούν ένα πραγματικό στολίδι: το “Ορυχείο Gleissinger Fels” στην περιοχή Bayreuth. Η εξόρυξη μεταλλεύματος ξεκίνησε εδώ το 1478.

Το ασήμι δεν εξορύχθηκε ποτέ εδώ, αναφέρει η BR – το ορυχείο πήρε το παραπλανητικό του όνομα από την ασημένια λάμψη του πετρώματος στο φως, που ονομάζεται επίσης μαρμαρυγία.

Μοναδικό ορυχείο στη Βαυαρία: 500 χρόνια στο παρελθόν

Στην αρχή, οι όγκοι του μεταλλεύματος κείτονταν ανοιχτοί στο δάπεδο – οι ανθρακωρύχοι έπρεπε απλώς να τους μεταφέρουν. Στη συνέχεια έσκαβαν όλο και πιο βαθιά μέσα στο βουνό.

Ανακαλύφθηκε μια πλούσια φλέβα σιδηρομεταλλεύματος που οδηγούσε βαθιά μέσα στο ορυχείο στους πρόποδες του Ochsenkopf.

Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σήραγγες και τις κοιλότητες που δημιουργήθηκαν με αυτόν τον τρόπο σε μια ξενάγηση στο “Gleissinger Fels Visitor Mine”.

Σύμφωνα με την BR, εδώ εξορύσσεται αιματίτης, ένα κόκκινο μετάλλευμα που χρωματίζει το νερό κόκκινο κατά την πλύση του μεταλλεύματος και γι’ αυτό ονομάζεται επίσης αιματόπετρα.

Στο bergwerk-fichtelberg.de, οι υπεύθυνοι διαφημίζουν όχι μόνο τον παλαιότερο αργυρό σίδηρο, αλλά και φυσικές “σπηλαιογραφίες ηλικίας εκατομμυρίων ετών”.

Ένα άλλο κορυφαίο σημείο περιμένει βαθιά στο βουνό – ένας υπόγειος καταρράκτης.

Πρόκειται για ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν- οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ το 1478 και η περιοχή ήταν εξίσου σημαντική με την περιοχή του Ρουρ.

Προς το τέλος, η εξόρυξη έγινε πολύ ακριβή, αυτό έγινε το 1939 – σχεδόν 500 χρόνια αργότερα.

Μοναδικό στον κόσμο: το ορυχείο είναι ανοιχτό για το κοινό

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το ορυχείο αποτελεί πραγματικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Αλλά αυτό δεν είναι περίεργο, διότι σύμφωνα με το bergwerk-fichtelberg.de, το ορυχείο είναι “το μοναδικό ορυχείο αργύρου-σιδήρου σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι προσβάσιμο”.

Σύμφωνα με το BR, φέτος ολοκληρώθηκε και το κέντρο επισκεπτών, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το κράνος σας, αν κάνετε μια ξενάγηση στο ορυχείο.

Θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχετε μαζί σας γερά παπούτσια, σακάκι και μακρύ παντελόνι.

Οι ξεναγήσεις προσφέρονται από το “Besucherbergwerk Gleissinger Fels” στις 11 π.μ., στη 1 μ.μ. και στις 3 μ.μ. – και κάθε ώρα, αν υπάρχει μεγάλο πλήθος κόσμου.

Τα παιδιά έως 14 ετών πληρώνουν 6,50 ευρώ, οι ενήλικες 7,50 ευρώ. Υπάρχουν εκπτώσεις για μεγαλύτερα γκρουπ και για όσους διαθέτουν κάρτα επισκέπτη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.