Πως να κάνετε καριέρα στη Γερμανία με δωρεάν εκπαίδευση;

Πως να κάνετε καριέρα στη Γερμανία με δωρεάν εκπαίδευση;

Οι ομογενείς που αναζητούν εργασία στη Γερμανία -ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας- συχνά προσκρούουν στον τοίχο που είναι η έλλειψη αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους στο εξωτερικό…

Η Maria Schwenke από τον διαδικτυακό πάροχο μαθημάτων τεχνολογίας StackFuel εξηγεί τι αναζητούν οι εταιρείες και πώς ένα κυβερνητικό πρόγραμμα υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε την ικανότητά σας και να αποκτήσετε ένα αναγνωρισμένο προσόν.

Η έναρξη μιας νέας καριέρας σε μια ξένη χώρα μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά συνοδεύεται και από μοναδικές προκλήσεις.

Οι ομογενείς που αναζητούν ευκαιρίες εργασίας στη Γερμανία, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, συχνά αντιμετωπίζουν μοναδικά εμπόδια.

Ωστόσο, με τις σωστές στρατηγικές και την εστίαση σε απαιτούμενες δεξιότητες, οι προκλήσεις αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.

Πλοήγηση στην αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία: Τι αναζητούν οι Γερμανοί εργοδότες;

Ο τεχνολογικός κλάδος της Γερμανίας ανθεί, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες απασχόλησης για τους ομογενείς με περιζήτητες τεχνολογικές δεξιότητες και για όσους είναι πρόθυμοι να τις μάθουν.

Μπορεί να νομίζετε ότι θα είναι δύσκολο να βρείτε μια καλή θέση εργασίας χωρίς άριστες γνώσεις γερμανικής γλώσσας, αλλά αυτό μπορεί να είναι μικρότερη πρόκληση απ’ ό,τι νομίζετε.

Ο τομέας της πληροφορικής έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και η επικοινωνία στα αγγλικά είναι τόσο κοινή όσο και αποδεκτή.

Διαβάστε επίσης στο GRland: Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία

Το Βερολίνο, το Μόναχο και η Φρανκφούρτη είναι γνωστά ως τεχνολογικά κέντρα, με αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Οι γερμανικές εταιρείες τεχνολογίας και τα τμήματα πληροφορικής σε αυτές και σε άλλες μεγάλες πόλεις είναι ιδιαίτερα ανοιχτά σε ομογενείς, καθώς έχουν πολλές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να προσλάβουν ειδικούς.

Οι περιζήτητες τεχνολογικές δεξιότητες, όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η ανάλυση δεδομένων, η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη και η υπολογιστική νέφους, έχουν μεγάλη ζήτηση στη γερμανική αγορά εργασίας.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους ομογενείς είναι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εισόδου στην εργασία που θέτουν οι Γερμανοί εργοδότες.

Ενώ η επίσημη εκπαίδευση και τα πτυχία εκτιμώνται, οι ομογενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην αναγνώριση των ξένων τίτλων σπουδών τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων τους και των προσδοκιών της αγοράς εργασίας.

Ενώ ένα σχετικό πτυχίο αποτελεί πλεονέκτημα, πολλοί εργοδότες εκτιμούν επίσης την πρακτική εμπειρία, τις γερμανικές πιστοποιήσεις και την προθυμία για μάθηση και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες.

Homeoffice ή γραφείο: Ποιο είναι καλύτερο για εργαζόμενους;
Πλοήγηση στην αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία: Τι αναζητούν οι Γερμανοί εργοδότες;

Εκπαιδευτικά κουπόνια: Αποκτήστε προσόντα αναγνωρισμένα από τους Γερμανούς εργοδότες

Όταν αναζητάτε μια θέση εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας στη Γερμανία, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια προσόντα αναζητούν οι εργοδότες.

Ενώ ένα επίσημο πτυχίο μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα, δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Η επίδειξη πρακτικών δεξιοτήτων, η σχετική εργασιακή εμπειρία και συγκεκριμένες πιστοποιήσεις μπορούν επίσης να εντυπωσιάσουν τους εργοδότες.

Επιπλέον, η επίδειξη προθυμίας για μάθηση και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα.

Έχουμε καλά νέα για τους ομογενείς που επιθυμούν να ξεκινήσουν καριέρα στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων μέσω εκπαιδευτικών κουπονιών, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους ομογενείς να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς και προσόντα που αναγνωρίζονται από τους εργοδότες στη Γερμανία.

Οι γερμανικοί πάροχοι εκπαίδευσης προσφέρουν πρόσβαση σε μαθήματα υψηλής ποιότητας και πιστοποίηση σε επίπεδο αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων.

Το εκπαιδευτικό κουπόνι επιτρέπει στους ομογενείς να εγγραφούν δωρεάν σε μαθήματα ή προγράμματα που ανταποκρίνονται στους επαγγελματικούς τους στόχους και στις περιζήτητες δεξιότητες τεχνολογίας που αναζητούν οι εργοδότες.

Χρησιμοποιώντας τα κουπόνια εκπαίδευσης στη Γερμανία, οι ομογενείς μπορούν:

Να αποκτήσουν νέες δεξιότητες στη Γερμανία

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε από το μηδέν είτε να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες, υπάρχουν πολλά μαθήματα που ταιριάζουν στους στόχους σας.

Αναζητήστε παρόχους που δέχονται εκπαιδευτικά κουπόνια, εστιάζουν σε ασκήσεις του πραγματικού κόσμου και προσφέρουν καλή, επαγγελματική καθοδήγηση.

Μπορεί επίσης να επωφεληθείτε από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών, όπου μπορείτε να συνθέσετε ενότητες μάθησης που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Κερδίστε αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στη Γερμανία

Η ολοκλήρωση διαπιστευμένων μαθημάτων και η απόκτηση αναγνωρισμένων από τον κλάδο πιστοποιήσεων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το βιογραφικό σας και να αυξήσει τις πιθανότητες να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας.

Ίσως θελήσετε να αναζητήσετε έναν πάροχο που συνεργάζεται με τη γερμανική βιομηχανία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πάροχος εκπαίδευσης είναι ήδη γνωστός και το πιστοποιητικό σας θα αναγνωριστεί από τους εργοδότες.

Δικτυωθείτε και συνδεθείτε στη Γερμανία

Η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σας επιτρέπει να συνδεθείτε με συμφοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου, διευρύνοντας το δίκτυό σας και παρέχοντας πολύτιμες ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία ή παραπομπές σε θέσεις εργασίας.

Ενισχύστε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας με περαιτέρω εκπαίδευση στη Γερμανία

Η υπέρβαση των προκλήσεων για την εργασία των ομογενών στον τεχνολογικό κλάδο της Γερμανίας είναι εφικτή με τη βοήθεια της δωρεάν εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τα μαθήματα για όσους αναζητούν εργασία δίνουν τη δυνατότητα στους ομογενείς να αποκτήσουν τις περιζήτητες τεχνολογικές δεξιότητες, να αποκτήσουν πολύτιμες πιστοποιήσεις και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο.

Με ένα εκπαιδευτικό κουπόνι, μπορούν ακόμη και να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα δωρεάν. Αδράξτε την ευκαιρία να ενισχύσετε τις προοπτικές καριέρας σας και να διαπρέψετε στον δυναμικό κόσμο της τεχνολογίας.

Γερμανία: Υποχρεωτική η καταγραφή των ωρών εργασίας του προσωπικού
Εκπαιδευτικά κουπόνια στη Γερμανία

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.