Πώς να κερδίσω χρήματα για ταξίδι με τρένο στη Γερμανία;

Η αλλαγή των δρομολογίων τον Δεκέμβριο θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των λεωφορείων και των τρένων στη Γερμανία

Τα υπεραστικά σιδηροδρομικά ταξίδια θα γίνουν ακριβότερα κατά μέσο όρο 4,9%. Αν όμως θέλετε να ταξιδέψετε μέσα στους επόμενους έξι μήνες, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν αγοράσετε το εισιτήριό σας νωρίτερα.

Το λεγόμενο Flexpreis του σιδηροδρόμου θα γίνει κατά 6,9% ακριβότερο με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος. Αυτή είναι η τιμή που οφείλεται χωρίς την Bahn-Card και άλλες εκπτώσεις. Οι σιδηρόδρομοι συνήθιζαν να ονομάζουν αυτή την τιμή κανονική τιμή.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Τι δικαιούμαι σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης τρένου;

Είτε πρόκειται για τη DB, είτε για τις ενώσεις επιβατών είτε για το κέντρο συμβουλών καταναλωτών, όλοι συμβουλεύουν να κάνετε κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα, για παράδειγμα ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του σιδηροδρόμου ή σε μία από τις δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το DB Navigator.

Κατά κανόνα, τα σιδηροδρομικά ταξίδια μπορούν να κλειστούν έως και έξι μήνες νωρίτερα. Όσοι κλείσουν το ταξίδι τους μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψουν στις παλιές τιμές.

Όσο πιο αργά γίνεται η κράτηση, τόσο πιο ακριβά

Η τιμή αυξάνεται όσο το τρένο γεμίζει, προειδοποιεί η Julia Zeller από το Βαυαρικό Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών.

“Επομένως, τα τμήματα για τα πολύ φθηνά εισιτήρια, όπως το εισιτήριο των 17,90 ευρώ, εξαντλούνται επίσης συχνά γρήγορα και όσο πλησιάζει η ημέρα του ταξιδιού, τόσο πιο ακριβές γίνονται οι τιμές των εισιτηρίων”.

Για παράδειγμα, η ειδική προσφορά με ένα εκατομμύριο επιπλέον πολύ χαμηλούς ναύλους στα 17,90 ευρώ είχε ήδη λήξει το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται πάντα για μια προσφορά με το Super-Sparpreise, δήλωσε ο συνήγορος του καταναλωτή. “Ως εκ τούτου, όλοι όσοι είναι ευέλικτοι και μπορούν να ταξιδέψουν μακριά από τις περιόδους υψηλής ζήτησης έχουν ιδιαίτερα καλές πιθανότητες να πετύχουν μια τιμή ευκαιρίας”.

Εξοικονομήστε χρήματα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Υπάρχουν επίσης τιμές super-saver και saver για ταξίδια στο εξωτερικό, για τις οποίες η Deutsche Bahn παρέχει πληροφορίες στην ηλεκτρονική πύλη της.

Στη DB, όλες οι νυχτερινές σιδηροδρομικές συνδέσεις που προσφέρονται σε συνεργασία με ξένους σιδηροδρόμους, όπως η αυστριακή ÖBB, είναι διαθέσιμες μέσω όλων των καναλιών πώλησης.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα πρέπει να συμπεριλάβουν στον προγραμματισμό τους και τις προσφορές άλλων (ιδιωτικών) παρόχων.

Επομένως, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει επίσης να ρίξουν μια ματιά στον ιστότοπο της αντίστοιχης εταιρείας μεταφορών και να συγκρίνουν τις προσφορές.

Στην Αυστρία, για παράδειγμα, υπάρχει ο ιδιωτικός πάροχος “Westbahn” εκτός από την ÖBB. Μπορείτε επίσης να κλείσετε εισιτήρια για τη Ρώμη ή το Μιλάνο και για άλλα νυχτερινά τρένα μέσω της ÖBB.

Στη Γερμανία, εκτός από τη DB, υπάρχει επίσης ο ιδιωτικός πάροχος Flixtrain.

Πώς να κερδίσω χρήματα για ταξίδι με τρένο στη Γερμανία;
Ταξίδι με τρένο στη Γερμανία – Πώς να εξοικονομήσω χρήματα

Παρακολουθήστε τις συνθήκες ακύρωσης

Αξίζει επίσης να εξετάσετε τους όρους ακύρωσης, επειδή οι σιδηροδρομικές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές επιλογές.

Το Super-Sparpreis, για παράδειγμα, είναι σημαντικά φθηνότερο από το Flexpreis που προσφέρει η Deutsche Bahn, αλλά η φθηνότερη επιλογή δεν σας επιτρέπει να ακυρώσετε δωρεάν το εισιτήριό σας εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι.

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση καλύτερης τιμής

Η αναζήτηση καλύτερης τιμής εμφανίζει με σαφήνεια όλες τις διαθέσιμες τιμές κράτησης για την επιλεγμένη σύνδεση και επισημαίνει τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή της ημέρας.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία υποδεικνύει επίσης ώρες χαμηλής ζήτησης, για παράδειγμα νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

Μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες εκεί με την αναζήτηση καλύτερης τιμής. Η Τρίτη και η Τετάρτη είναι επίσης πιο αδύναμες ημέρες ταξιδιού, όταν τα εισιτήρια τείνουν να είναι φθηνότερα.

Κλείστε το σωστό εισιτήριο

Μερικές φορές ο ναύλος εξοικονόμησης μπορεί να είναι φθηνότερος από τον ναύλο σούπερ εξοικονόμησης.

Δηλαδή, όταν πρέπει να αλλάξετε τρένο ή όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τοπική συγκοινωνία για να μεταβείτε από ή προς το κεντρικό σταθμό.

Κατά κανόνα, ο χαμηλότερος ναύλος είναι ο Sparpreis, ο οποίος ξεκινά από 21,90 ευρώ. Το εισιτήριο πόλης και συνεπώς η χρήση των τοπικών μέσων μεταφοράς περιλαμβάνεται σε περισσότερες από 130 πόλεις.

Στις ρυθμίσεις αναζήτησης του Sparpreisfinder, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή “Προτιμήστε γρήγορες συνδέσεις”. Τότε θα σας εμφανιστούν επίσης πιο αργές, αλλά ενδεχομένως φθηνότερες συνδέσεις.

Μπορεί επίσης να αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε εισιτήρια 1ης θέσης. Επειδή οι Super-Sparpreise και οι Sparpreise είναι εξαρτημένες προσφορές, μπορεί να συμβεί να μην υπάρχουν πια Super-Sparpreise για τη 2η θέση, αλλά να υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα για την 1η θέση.

Ο σιδηρόδρομος το επισημαίνει ρητά αυτό: Αυτά δεν είναι απαραίτητα φθηνότερα από τις τιμές εξοικονόμησης στην 1η θέση, αλλά η κράτηση θέσης περιλαμβάνεται ήδη και μπορείτε να απολαύσετε την άνεση της 1ης θέσης.

Οι νέοι ταξιδεύουν φθηνότερα και προσφορές για οικογένειες με παιδιά

Για όσους είναι κάτω των 27 ετών, ο σιδηρόδρομος προσφέρει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή προσφορά. Με το Super-Sparpreis-Young, τα υπεραστικά εισιτήρια διατίθενται με μόλις 12,90 ευρώ.

Αν και αυτά υπόκεινται σε ποσόστωση, όσοι γνωρίζουν από νωρίς πού θέλουν να πάνε έχουν πιθανότητες να πάρουν τα εισιτήρια.

Όσοι είναι κάτω των 15 ετών ταξιδεύουν δωρεάν με τους ενήλικες ούτως ή άλλως.

Ενώ τα παιδιά μπορούσαν να ταξιδεύουν δωρεάν στις υπεραστικές γραμμές της DB μόνο με τους γονείς ή τους παππούδες τους, τώρα κάθε ενήλικας μπορεί να μεταφέρει δωρεάν με το εισιτήριό του έως και τέσσερα παιδιά κάτω των 15 ετών.

Για παράδειγμα, οι μεγάλες αδελφές ή αδελφοί μπορούν τώρα να παίρνουν μαζί τους και τα μικρότερα αδελφάκια τους.

Οι κάρτες BahnCards μπορούν επίσης να αξίζουν τον κόπο

Όταν ψάχνετε για μια ευκαιρία, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε μια BahnCard, συνιστά η DB, επισημαίνοντας τις δυνατότητες.

“Ακόμη και για τους πελάτες που σπάνια ταξιδεύουν με τρένο, η BahnCard 25 μπορεί να αξίζει τον κόπο – συχνά από το πρώτο κιόλας ταξίδι.

Γιατί με αυτό έχετε άλλη μια έκπτωση 25%, ακόμη και στις τιμές Super Spar από 17,90 ευρώ”.

Η Julia Zeller συνιστά επίσης στους συχνούς ταξιδιώτες να εξετάζουν τις πιθανές εκπτωτικές εκστρατείες και να υπολογίζουν αν αξίζει τον κόπο να αποκτήσουν BahnCard.

Ωστόσο, είναι σημαντικό “να ακυρώσετε εγκαίρως εάν δεν χρειάζεστε πλέον την Bahncard”.

Πώς να κερδίσω χρήματα για ταξίδι με τρένο στη Γερμανία;
Ταξιδέψτε με γερμανικά τρένα με τις κάρτες BahnCards

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.