Πώς να πάρετε 200 ευρώ από το κράτος για τα 18α γενέθλιά σας;

Πώς να πάρετε 200 ευρώ από το κράτος για τα 18α γενέθλιά σας;

Το πολιτιστικό πάσο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Όποιος κλείσει φέτος τα 18 του χρόνια μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να πάρει πίστωση 200 ευρώ, την οποία μπορεί να εξαργυρώσει για συναυλίες ή επισκέψεις στον κινηματογράφο, για παράδειγμα. Εξηγούμε εδώ ποιες προσφορές είναι διαθέσιμες και πού μπορείτε να προμηθευτείτε το πάσο…

Με μία ματιά..

  • Πώς μπορώ να αποκτήσω το Culture Pass;
  • Τι μπορώ να κάνω με την πίστωση των 200 ευρώ;
  • Για ποιες ακριβώς προσφορές μπορώ να χρησιμοποιήσω την πίστωση;
  • Ποιες προσφορές εξαιρούνται από το Culture Pass;
  • Πότε πρέπει να εξαργυρωθεί η πίστωση;
  • Πώς έγινε δεκτό το Culture Pass από τους παρόχους;
  • Ποιος χρηματοδοτεί το πρόγραμμα;
  • Πώς μπορώ να αποκτήσω το Kulturpass;

Η εγγραφή για το Kulturpass είναι δυνατή από τον Ιούνιο. Απευθύνεται σε όλους όσοι θα γίνουν 18 ετών φέτος και ζουν στη Γερμανία.

Με προϋπολογισμό 200 ευρώ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει την πρόσβαση των νέων στον πολιτισμό και ταυτόχρονα να στηρίξει όσους εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας Corona.

Η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας της ταυτότητας – οι ταυτότητες που εκδίδονται στη Γερμανία από τον Ιούλιο του 2017 διαθέτουν αυτόματα αυτή τη λειτουργία.

Οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονται ηλεκτρονική ταυτότητα, οι πολίτες εκτός ΕΕ ηλεκτρονική άδεια διαμονής (eAT). Η εγγραφή είναι δυνατή με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

Τι μπορώ να κάνω με την πίστωση των 200 ευρώ;

Με το Δελτίο Πολιτισμού, κάθε δικαιούχος έχει στη διάθεσή του 200 ευρώ ως πίστωση που μπορεί να εξαργυρωθεί κατά την αγορά εισιτηρίων για την επίσκεψη συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών, μουσειακών εκθέσεων ή πάρκων.

Ο προϋπολογισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για βιβλία, δίσκους, CD, παρτιτούρες ή μουσικά όργανα.

Ζείτε στη Γερμανία; Πως να κερδίσετε και να γλυτώσετε χρήματα;
Τι μπορώ να κάνω με την πίστωση των 200 ευρώ στη Γερμανία;

Σε τι ακριβώς μπορώ να εξαργυρώσω την πίστωση;

Με το Culture Pass, μπορείτε να επιλέξετε από τις προσφορές που διατίθενται από τους επαγγελματίες του πολιτισμού.

Από τα μέσα Ιουνίου, οι κάτοχοι του Culture Pass μπορούν να κάνουν κράτηση της προσφοράς που επιθυμούν μέσω εφαρμογής ή ιστότοπου και να την παραλάβουν επιτόπου με τον ψηφιακό κωδικό παραλαβής που τους αποστέλλεται.

Η επιλογή δεν περιορίζεται περιφερειακά, αλλά είναι δυνατή σε παγγερμανικό επίπεδο. Ωστόσο, η αναζήτηση μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την τοποθεσία.

Μπορεί το πάσο να εξαργυρωθεί και για μεγάλες εκδηλώσεις;

Ένας εκπρόσωπος της υφυπουργού Πολιτισμού απάντησε σε αυτό το ερώτημα του MDR με: “Ναι”.

Το Kulturpass προορίζεται να είναι μια ευρέως διαφοροποιημένη προσφορά που ανταποκρίνεται σε πολλά ενδιαφέροντα και γούστα και “σας προσκαλεί να ανακαλύψετε πολλά νέα πράγματα”.

Ποιες προσφορές εξαιρούνται από το πολιτιστικό πάσο;

Η προσφορά δεν είναι ανοικτή σε υπηρεσίες streaming και σε αμιγώς διαδικτυακό εμπόριο. “Η εγγραφή περιορίζεται σε τοπικούς πολιτιστικούς παρόχους.

Εξαιρούνται οι μεγάλες πλατφόρμες πωλήσεων και οι διαδικτυακές εταιρείες ταχυδρομικών παραγγελιών”, αναφέρεται στην αρχική σελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, οι προσφορές αναψυχής, όπως μαθήματα αγγειοπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα γλωσσών ή συνδρομές, δεν θα βρίσκονται επίσης στο πολιτιστικό πάσο “λόγω των μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων που συνεπάγονται”.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από το MDR, εκπρόσωπος του υπουργού Πολιτισμού εξήγησε ότι “μορφές πολιτιστικής εκπαίδευσης, όπως μαθήματα”, θα μπορούσαν σίγουρα να προστεθούν, εάν το Kulturpass συνεχιστεί και επεκταθεί και μετά την πιλοτική φάση.

Γεννήθηκε το 2005; Συγχαρητήρια!

Το Kulturpass είναι διαθέσιμο σε όλους όσοι έχουν φέτος τα 18α γενέθλιά τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί το 2005. Αν έκλεισες τα 18 σου πέρυσι, δεν μπορείς να το λάβεις.

Πότε πρέπει να εξαργυρωθεί η πίστωση;

Η πίστωση μπορεί να εξαργυρωθεί εντός δύο ετών. Η περίοδος αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής. Αυτό θα είναι εφικτό από τα μέσα Ιουνίου και μετά μέσω της ιστοσελίδας Kulturpass ή της εφαρμογής που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό.

Πώς έγινε δεκτό το Kulturpass από τους παρόχους;

“Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 17 Μαΐου 2023, πάνω από 400 πολιτιστικοί πάροχοι έχουν ήδη εγγραφεί και έχουν δημιουργήσει πάνω από 250.000 προσφορές”, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού (από τις 25 Μαΐου).

Κάθε ώρα και κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι. “Πρόκειται για ένα πολύ καλό ξεκίνημα, το οποίο σημαίνει ότι το KulturPass θα μπορέσει να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου με ένα ευρύ φάσμα προσφορών, τόσο γεωγραφικά όσο και από άποψη περιεχομένου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υφυπουργού Πολιτισμού.

Ποιος χρηματοδοτεί το έργο;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέχει 100 εκατομμύρια ευρώ για το KulturPass.

Εάν το πιλοτικό πρόγραμμα είναι επιτυχές, είναι νοητό το πρόγραμμα να ανοίξει σε ένα επόμενο βήμα σε νέους ηλικίας 16 έως 17 ετών, εξηγεί η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.