Το προβληματικό σύστημα προειδοποίησης της Γερμανίας…

Γερμανία: Γιατί όλα τα κινητά θα χτυπήσουν στις 08.12.22; - Ημέρα Προειδοποίησης της Γερμανίας

Το σύστημα “Cell Broadcast” υποτίθεται ότι προειδοποιεί τους πολίτες μέσω των smartphones τους σε περίπτωση καταστροφής. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στη Φραγκονία…

Ισχυρή βροχή και καταιγίδες προκάλεσαν χάος στην πόλη της Νυρεμβέργης το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης.

Η πόλη επλήγη από έντονες πλημμύρες, υπήρξαν εκατοντάδες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τι είναι η εκπομπή Cell Broadcast;

Παρά την ιστορική καταιγίδα, ωστόσο, δεν εκδόθηκε καμία γενική προειδοποίηση προς τον πληθυσμό μέσω Cell Broadcast.

Το Cell Broadcast είναι ένα σύστημα προειδοποίησης που μπορεί να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα απευθείας σε smartphones – συνοδευόμενα από έναν δυνατό προειδοποιητικό ήχο.

Το πλεονέκτημα του Cell Broadcast είναι ότι δεν απαιτείται η εγκατάσταση ξεχωριστής εφαρμογής – οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο με έγκυρο αριθμό μπορεί να λάβει τις προειδοποιήσεις.

Το σύστημα εισήχθη ως αποτέλεσμα της καταστροφής από τις πλημμύρες στην κοιλάδα Ahr το 2021 και δοκιμάστηκε τελευταία φορά σε όλη τη Βαυαρία τον Μάρτιο.

Προειδοποίηση χωρίς εκπομπή από κινητά στη Φραγκονία

Την Πέμπτη, ωστόσο, η προειδοποίηση αυτή δεν υλοποιήθηκε. Επίσης, στην περιοχή της πόλης της Νυρεμβέργης, η οποία επλήγη περισσότερο από την καταιγίδα, δεν εστάλη καμία προειδοποίηση Cell Broadcast στον πληθυσμό.

Ο εμπειρογνώμονας καιρού της BR Michael Sachweh θεωρεί ότι πρόκειται για λάθος: “Θα έπρεπε να υπάρχει προειδοποίηση”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BR24live.

“Με αυτή την εκρηκτική αέρια μάζα, ήταν σαφές ότι θα υπήρχαν πολλές ρωγμές και ότι αργά ή γρήγορα θα υπήρχαν καταιγίδες”.

Η εκπομπή κυττάρων ξεκινά σε περιφερειακό επίπεδο

Το Cell Broadcast αποτελεί μέρος του “Modular Warning System”, το οποίο αναπτύσσεται και διαχειρίζεται το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για τις Καταστροφές.

Τεχνικά – επιβεβαιώνει το Ομοσπονδιακό Γραφείο – το σύστημα λειτούργησε άψογα την Πέμπτη.

Ωστόσο, η απόφαση σχετικά με το αν θα χρησιμοποιηθεί πραγματικά επαφίεται στις αρχές επί τόπου – στην προκειμένη περίπτωση, στη διοίκηση της επαγγελματικής πυροσβεστικής.

Ο Sebastian Kahl, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νυρεμβέργης, δήλωσε στη συνέντευξη του BR ότι το σύστημα Cell Broadcast στη Βαυαρία λειτουργεί είτε από το Υπουργείο Εσωτερικών είτε από την πυροσβεστική υπηρεσία του Ρέγκενσμπουργκ:

“Στη περίπτωση της Νυρεμβέργης, το Cell Broadcast δεν ενεργοποιήθηκε από κανέναν και, αφού είχαν έρθει μηνύματα ώθησης μέσω του Katwarn και του NINA, δεν φροντίσαμε να το ενεργοποιηθεί επιπλέον”, δήλωσε ο Kahl.

Πόλη της Νυρεμβέργης: Η εκπομπή Cell Broadcast δεν ήταν απαραίτητη

Όταν ρωτήθηκε από το BR24, ο Andreas Franke, εκπρόσωπος Τύπου της πόλης της Νυρεμβέργης, επιβεβαίωσε ότι είχε αποφασιστεί να μην υπάρξει προειδοποίηση μέσω εκπομπής μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μετά τις προειδοποιήσεις μέσω των προειδοποιητικών εφαρμογών “Katwarn” και “Nina”, καθώς και της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν ήταν απαραίτητη μια πρόσθετη προειδοποίηση μέσω Cell Broadcast.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης