Ψηφιακό Μόναχο: Μουσεία και αξιοθέατα στο διαδίκτυο (1ο μέρος)

Μόναχο: Μουσεία και αξιοθέατα στο διαδίκτυο για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν την τέχνη των μουσείων του Μονάχου στο διαδίκτυο, δημιουργήσαμε μια επισκόπηση των εικονικών περιηγήσεων των μουσείων και του Allianz Arena στο Μόναχο.

Τα μουσεία είναι προς το παρόν κλειστά λόγω της πανδημίας για αυτό έρχονται τα Μουσεία και αξιοθέατα στο Μόναχο.

Το Τούνελ Τέχνης του Μονάχου έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή:

Odeonsplatz online

Η υπόγεια σήραγγα πεζών κάτω από την Odeonsplatz σχεδιάστηκε ως έργο τέχνης με δυνατότητα για περπάτημα με εμβαδόν εικόνων 120 τετραγωνικών μέτρων στις αρχές του νέου έτους.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, 13 έργα από την έκθεση “Sebastião Salgado. EXODUS” από το φουαγιέ τέχνης είχαν δημοσιευτεί εκεί, αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται στην εικονική περιοδεία.

The House of Art

Το Haus der Kunst σας προσφέρει ειδικές διαδικτυακές ιδέες και προοπτικές εντός και γύρω από το μουσείο. Μέσω του ιστότοπου HDK μπορείτε να ανακαλύψετε ψηφιακά το Haus der Kunst, διαδρομές σε εκθέσεις, ταινίες, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και άλλες διαδικτυακές προσφορές, όπως εκπαιδευτικά βίντεο – συμπεριλαμβανομένης της αναδρομικής προοπτικής “Shifting Perspectives” για τον Franz Erhard Walther.

Lenbachhaus

Θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στη μεγαλύτερη συλλογή του Blauer Reiter στον κόσμο χωρίς να σας ενοχλήσει κανένας; Κανένα πρόβλημα! “Η μεταφορά της τέχνης από τα μουσεία στους ανθρώπους” είναι το σύνθημα του Lenbachhaus.

Έτσι μπορείτε – ακόμα κι αν το μουσείο έχει κλείσει – να ανακαλύψετε τα έργα τέχνης στο διαδίκτυο από το σπίτι. Ρίξτε μια ματιά σε διαφορετικές εποχές, χαθείτε στο ποτ πουρί με σχήματα και χρώματα ή αναζητήστε τα έργα που σίγουρα θέλετε να δείτε ζωντανά στην επόμενη επίσκεψή σας.

Kunsthalle

Πριν από δύο χρόνια, ως μέρος του Φεστιβάλ Faust, το Kunsthalle παρουσίασε την έκθεση “Είστε ο Faust. Το δράμα του Goethe στην τέχνη”.

Τώρα μπορείτε να ζήσετε διαδραστικά για άλλη μια φορά πώς το έργο του Goethe ενέπνευσε τους καλλιτέχνες τότε και τώρα – με οθόνη 360°, οδηγό ήχου και λεπτομερείς ηχογραφήσεις.

Η εκθεσιακή διαδρομή οδηγεί σε σημαντικά έργα τέχνης μέσα από την πλοκή του δράματος και χρησιμοποιεί θέματα όπως η τρέλα της νεολαίας, ο εγωισμός, η χειραγώγηση και η επιθυμία να βιώσουμε πόσο τρέχον είναι το δράμα του Goethe μέχρι σήμερα.

Deutsches Museum

Στην εικονική συλλογή του Deutsches Museum, μπορείτε να “περπατήσετε” σε διάφορα θέματα όπως η αστρονομία, η κρυπτογραφία ή η δεκαετία του 1950.

Οι διαδραστικές εκδρομές ήχου σας φέρνουν πιο κοντά στη ναυτιλία, τις αεροπορικές μεταφορές και τα διαστημικά ταξίδια.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείο διαδραστικά μέσω του Google “Arts & Culture” – με πολλά αντικείμενα και πολλές διαδικτυακές εκθέσεις για ειδικά θέματα. Σίγουρα δεν θα βαρεθείτε εδώ.

Pinakotheken

17 μουσεία, 25.000 έργα τέχνης – μία συλλογή. Και μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο διαδίκτυο. Οι Bayerische Staatsgemäldesammlungen κάνουν για πρώτη φορά ολόκληρη τη συμμετοχή τους προσβάσιμη σε μία πλατφόρμα.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε κλικ μέσα από τα εκθεσιακά έργα τέχνης στα σπίτια του Μονάχου και τις Βαυαρικές Κρατικές Πινακοθήκες.

Οι πινακοθήκες σας προσκαλούν επίσης στο διαδίκτυο για να γνωρίσετε διάφορα έργα τέχνης στο #Kunstminute.

Λάβετε προσωπικές γνώσεις για την καθημερινή εργασία τους και τον ενθουσιασμό τους για την τέχνη.

Münchner Stadtmuseum

Εάν δεν μπορείτε χωρίς την τέχνη, θα πρέπει σίγουρα να ρίξετε μια ματιά στη διαδικτυακή συλλογή του μεγαλύτερου δημοτικού μουσείου στη Γερμανία.

Για πρώτη φορά, το Münchner Stadtmuseum τοποθετεί πολλά αντικείμενα από τους τομείς της σύγχρονης τέχνης, της φωτογραφίας, των γραφικών, των ζωγραφιών, της μόδας, του αστικού πολιτισμού και άλλων διαθέσιμων αντικειμένων στο διαδίκτυο.

Έργα που είναι απαλλαγμένα από πνευματικά δικαιώματα μπορούν ακόμη να προβληθούν, να ληφθούν, να επεξεργαστούν και να κοινοποιηθούν λεπτομερώς χρησιμοποιώντας μια λειτουργία μεγεθυντικού φακού.

Μπάγερν Μονάχου

Οι οπαδοί της FC Bayern έχουν επίσης λόγο να χαρούν! Μια περιήγηση 360 μοιρών τους περιμένει που θα κάνει τις καρδιές των φαν του ποδοσφαίρου να χτυπήσουν πιο γρήγορα.

Θα θέλατε να μάθετε πώς είναι να στέκεστε στη μέση του γηπέδου ή να κοιτάτε μέσα από την οροφή του Allianz Arena στον μπλε ουρανό του Μονάχου;

Χάρη στην εικονική περιήγηση, μπορείτε να φτάσετε πολύ κοντά στο γρασίδι του γηπέδου ή στον χώρου των VIP – πολύ πιο κοντά ακόμα και από όταν επισκέπτεστε κανονικά το γήπεδο.

Περισσότερα: www.muenchen.de

Ψηφιακό Μόναχο: Μουσεία και αξιοθέατα στο Διαδίκτυο (2ο μέρος)

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: