Στα ύψη οι τιμές φυσικού αερίου μέχρι το 2027 στη Γερμανία

Newsroom

Γερμανία: Πόσα χρήματα γλυτώνετε από όριο τιμών φυσικού αερίου

Υψηλές τιμές φυσικού αερίου τουλάχιστον μέχρι το 2027, αναμένει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας την ανάγκη για επιπρόσθετα έκτακτα μέτρα, όπως προκύπτει από έκθεση που είδε σήμερα το «φως» της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας, οι προθεσμιακές τιμές, στα τέλη Ιουνίου, έδειξαν ότι ενδέχεται να υπάρξει αύξηση στις αγορές χονδρικής, σε περίπου 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, τους επόμενους μήνες.

Η επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα αναμένεται εντός τεσσάρων ετών.

Οι εκτιμήσεις αυτές συμβαδίζουν με τα στοιχεία που προκύπτουν από την αποθήκευση αερίου της Γερμανίας, τα οποία υποδηλώνουν κίνδυνο ελλείψεων φυσικού αερίου μέχρι τις αρχές του 2027.

Τα futures φυσικού αερίου στην Ολλανδία διαμορφώνονταν νωρίτερα στα 38,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η Γερμανία ήταν μία από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο από τις περικοπές στην αποστολή φυσικού αερίου από τη Ρωσία πέρυσι και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά, προκειμένου να εντοπίσει πιθανά προβλήματα σε πρώιμο στάδιο, όπως σημειώνεται στην έκθεση.

Στα μέτρα για τη μείωση τέτοιων κινδύνων περιλαμβάνονται η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τερματικοί σταθμοί LNG και η δημιουργία υποδομής υδρογόνου.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης