Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μονάχου

Ήρθε επιτέλους και πάλι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Marienplatz: την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, το γιγάντιο έλατο στήθηκε στην καρδιά του Μονάχου και τα λαμπάκια του θα ανάψουν εγκαίρως για την έναρξη της Christkindlmarkt.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες σχετικά με το ορόσημο της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Marienplatz.

Όπως και πέρυσι, το δέντρο ήρθε το 2021 από την περιφέρεια Weilheim-Schongau, πιο συγκεκριμένα από τον δήμο Peiting. Το έλατο κόπηκε στις 2 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε στο Μόναχο με βαρέα μεταφορικά μέσα τη νύχτα της 3ης Νοεμβρίου.

Μια ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μονάχου περίμενε ήδη το γιγάντιο δέντρο στην πλατεία Marienplatz. Στη συνέχεια, ένας γερανός χρησιμοποιήθηκε για να τοποθετήσει το έλατο στην τρύπα που είχε προβλεφθεί στο έδαφος και να το ευθυγραμμίσει.

Επί δύο ημέρες, οι υπάλληλοι του τμήματος της πόλης στολίζουν το δέντρο με περίπου 3.000 λαμπάκια. Παραδοσιακά, ωστόσο, θα ανάψει μόνο κατά την έναρξη της Christkindlmarkt στις 22 Νοεμβρίου (5 μ.μ.), όταν ο δήμαρχος Dieter Reiter, μαζί με την περιφερειάρχη του Weilheim-Schongau, Andrea Jochner-Weiß, το παραδώσουν επίσημα στους κατοίκους του Μονάχου υπό τον ήχο των καμπανών του Αγίου Πέτρου.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία και δεδομένα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Marienplatz

Το δέντρο έχει ύψος 27 μέτρα και διάμετρο 58 εκατοστά στο κάτω μέρος του κορμού.

Το έλατο θα μπορείτε να το θαυμάσετε στην πλατεία Marienplatz από τις 3 Νοεμβρίου 2021 έως τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, καθώς και κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης αγοράς (27 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου), η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, το δέντρο θα φωτίζεται από 3.000 λαμπάκια.

“Όπως και πέρυσι, το δέντρο από την περιοχή Weilheim-Schongau μας δίνει μεγάλη χαρά”, δήλωσε ο Clemens Baumgärtner, διευθυντής Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων της πόλης του Μονάχου.

“Αυτό το δέντρο θα γίνει το σύμβολο της χριστουγεννιάτικης αγοράς μας, η οποία μας έλειψε πέρυσι. Ήδη ανυπομονώ να ζήσω τη λάμψη των φώτων, όταν θα μυρίζει παντού αμύγδαλα και ζεστό κρασί”.

Η περιφερειάρχης Andrea Jochner-Weiß εξεπλάγη αρχικά από την παραγγελία του χριστουγεννιάτικου δέντρου: “Όταν ήρθε το τηλεφώνημα από την πόλη του Μονάχου, εκπλαγήκαμε αρχικά, επειδή δεν είχαμε καν υποβάλει συνειδητά αίτηση.

Τελικά, συνειδητοποιήσαμε ότι η αίτηση είχε υποβληθεί πριν από 18 χρόνια και προερχόταν από τον προκάτοχό μου. Η χαρά τότε ήταν ακόμη μεγαλύτερη: “Η τελική επιλογή έπεσε σε αυτό το πανέμορφο, ύψους 27 μέτρων έλατο από το Peiting.”

Ο Peter Ostenrieder, δήμαρχος του δωρητή δήμου Peiting, συμφωνεί: “Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να συμμετάσχουμε φέτος στην Christkindlmarkt του Μονάχου με ένα δέντρο από την όμορφη περιοχή μας. Υπάρχει επίσης μεγάλος ενθουσιασμός μεταξύ των κοινοτήτων μας”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.