Γερμανία: Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί: Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το ίδρυμα και τα συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης σε όλη τη Γερμανία.

Σχετικά με το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Τα ιδρύματα είναι θεσμοί. Κάθε ίδρυμα έχει έναν καθορισμένο σκοπό. Τα περισσότερα ιδρύματα εξυπηρετούν έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Για το σκοπό αυτό, τα ιδρύματα έχουν χρήματα στη διάθεσή τους που προέρχονται, για παράδειγμα, από υπουργεία, εταιρείες, ιδιώτες δωρητές.

Το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Μητέρας και Παιδιού υπάρχει από το 1984 και λαμβάνει χρήματα από το γερμανικό κράτος καθώς και δωρεές.

Σκοπός του ιδρύματος είναι να προστατεύσει την αγέννητη ζωή. Ως εκ τούτου, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα βοηθά τις έγκυες γυναίκες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μητρότητα στη Γερμανία
Μητρότητα στη Γερμανία | Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Πώς υποστηρίζει το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα τις έγκυες γυναίκες;

Ορισμένες έγκυες γυναίκες ανησυχούν επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα:

 • για το κόστος της εγκυμοσύνης,
 • για ρούχα
 • για τον εξοπλισμό του παιδιού τους
 • για βρεφικά ρούχα, βρεφικό κρεβάτι, βρεφικό καροτσάκι
 • για τα έξοδα του τοκετού
 • για τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού τους.

Ορισμένες έγκυες γυναίκες σκέφτονται επίσης να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους, επειδή η κατάστασή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στη συνέχεια, οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν βοήθεια και υποστήριξη σε συμβουλευτικά κέντρα για έγκυες γυναίκες.

Αυτά τα συμβουλευτικά κέντρα βρίσκονται σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γερμανία. Εκεί, οι γυναίκες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρήματα με πολύ απλό τρόπο.

Τα χρήματα προέρχονται από το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Μητέρα και Παιδί. Ωστόσο, οι γυναίκες λαμβάνουν τα χρήματα απευθείας από τα συμβουλευτικά κέντρα.

Οι γυναίκες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τα χρήματα πριν από τον τοκετό τους. Στη συνέχεια, δεν μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για χρήματα.

Τα χρήματα προορίζονται για να βοηθήσουν τις γυναίκες να βελτιώσουν την κατάστασή τους και για να κάνουν τη ζωή με το παιδί τους ευκολότερη.

Για ποιο λόγο λαμβάνουν χρήματα οι έγκυες γυναίκες;

Τα χρήματα δίνονται για την κάλυψη των εξόδων της εγκυμοσύνης, του τοκετού και για την ανατροφή και τη φροντίδα του παιδιού. Οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν τα χρήματα κυρίως:

 • για τον αρχικό εξοπλισμό του παιδιού,
 • για ρούχα,
 • για το διαμέρισμα στο οποίο ζουν μητέρα και παιδί,
 • για τη μετακόμιση ή την ανακαίνιση του διαμερίσματος,
 • για πλυντήριο ρούχων, ψυγείο ή κουζίνα,
 • για έπιπλα για το παιδί,
 • για τη φροντίδα των παιδιών.

Το πόσα χρήματα υπάρχουν και θα διατεθούν υπολογίζεται πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα και εξαρτάται από την προσωπική της κατάσταση της. Ωστόσο, μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει τα χρήματα και μετά τη γέννηση, για παράδειγμα, για τη φροντίδα του παιδιού της.

Έγκυος στη Γερμανία
Έγκυος στη Γερμανία | Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Πώς μπορούν οι έγκυες γυναίκες να υποβάλουν αίτηση για χρήματα;

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα χρήματα στα εκάστοτε συμβουλευτικά κέντρα. Μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές εκεί, για παράδειγμα, σχετικά με τις ερωτήσεις και τα προβλήματά τους.

Συμβουλές

Εάν χρειάζεστε υποστήριξη και θέλετε να υποβάλετε αίτηση για χρήματα, μπορείτε να το κάνετε μόνο στα συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης. Πρέπει να κάνετε αίτηση για τα χρήματα εκεί πριν από τη γέννηση.

Το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Μητέρα και Παιδί δεν είναι υπεύθυνο γι’ αυτό και δεν μπορεί να σας δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τις εφαρμογές. Πηγαίνετε τα έγγραφά σας σε ένα από τα αρμόδια συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης στην περιοχή σας.

Απαραίτητα έγγραφα είναι, για παράδειγμα, το πάσο μητρότητας και η απόδειξη του εισοδήματός σας

Θα σας δώσουν επίσης πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε αίτηση ή αν η αίτησή σας έχει ήδη διεκπεραιωθεί.

Συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης

Οι έγκυες γυναίκες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνήσουν με τα συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης. Αυτά τα συμβουλευτικά κέντρα απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις για την εγκυμοσύνη και τη γέννηση. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ερωτήσεις:

 • σχετικά με το θέμα της σεξουαλικότητας
 • αντισύλληψη και οικογενειακός προγραμματισμός
 • πατρότητα
 • διατροφή
 • ιατρική περίθαλψη για έγκυες γυναίκες
 • βοήθεια εάν το παιδί έχει αναπηρία
 • κρατικές παροχές για οικογένειες.

Τα συμβουλευτικά κέντρα βοηθούν επίσης στην αναζήτηση παιδικής φροντίδας για το παιδί ή στην αναζήτηση κατάλληλου διαμερίσματος. Υποστηρίζουν ιδίως τις ανύπαντρες μητέρες και τους ανύπαντρους πατέρες να διαχειρίζονται την οικογενειακή και την επαγγελματική τους ζωή.

Υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 1.500 κέντρα συμβουλευτικής εγκυμοσύνης στη Γερμανία.

Τα συμβουλευτικά κέντρα όχι μόνο βοηθούν και υποστηρίζουν έγκυες γυναίκες με όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Η συμβουλευτική στα συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης είναι διαθέσιμη για κάθε άνδρα και γυναίκα στη Γερμανία.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για τη συμβουλευτική. Δεν χρειάζεται επίσης να δώσετε ούτε το όνομά σας, αν δεν το θέλετε.

Εγκυμοσύνη στη Γερμανία
Εγκυμοσύνη στη Γερμανία | Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Πώς μπορείτε να βρείτε ένα συμβουλευτικό κέντρο εγκυμοσύνης κοντά σας;

Στην ιστοσελίδα www.familienplanung.de μπορείτε να αναζητήσετε συμβουλευτικά κέντρα εγκυμοσύνης. Εκεί θα βρείτε επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη και τον οικογενειακό σας προγραμματισμό.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συμβουλευτικά κέντρα στον ιστότοπο www.dajeb.de, όπου μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για χρήματα.

Πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη συμβουλευτική και υπηρεσίες υποστήριξης θα βρείτε επίσης στο www.familien-wegweiser.de. Αυτός ο δικτυακός τόπος παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές σε χρήμα για τις οικογένειες και τη φροντίδα των παιδιών.

Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

Περισσότερα: www.bundesstiftung-mutter-und-kind.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Έρχονται νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού στη Βαυαρία

Αναμένεται χιονόπτωση στο Allgäu της Βαυαρίας

9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο βροχερό Μόναχο

Τι μέτρα ισχύουν από 06.11 σε Μόναχο και Βαυαρία

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.