Στουτγάρδη: Το άλλοτε κέντρο της γερμανικής βιομηχανίας σοκολάτας

Οι Moser-Roth, Eszet και Waldbaur είναι μερικές από τις μάρκες σοκολάτας που έχουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Στουτγάρδης. Κατά τη διάρκεια της ακμής της στις αρχές του 20ού αιώνα, η περιφερειακή βιομηχανία σοκολάτας απασχολούσε περισσότερα από 1.000 άτομα που έφτιαχναν σοκολάτες.

Η μάρκα Moser-Roth ιδρύθηκε το έτος 1896. Τότε οι δύο ζαχαροπλάστες Wilhelm Roth και Eduard Otto Moser ένωσαν τους κατασκευαστές σοκολάτας τους. Μέχρι να κλείσει τελικά λόγω του πολέμου το 1942, το Moser-Roth ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στην πόλη της Στουτγκάρδης.

Μετά τον πόλεμο, η εταιρεία ζαχαροπλαστικής Storck ανέλαβε τη μάρκα, η οποία πλέον διατίθεται στο εμπόριο από τον Όμιλο Aldi.
Σήμερα μόνο μία στάση του τραμ στη Στουτγκάρδη-Untertürkheim θυμίζει τον πρώην χώρο παραγωγής του Eszet-Schnitten.

Το αξέχαστο εμπορικό σήμα της σοκολάτας με λεπτή γκοφρέτα αποτελούταν από τα αρχικά των ιδρυτών της εταιρείας. Ernst Staengel και Karl Ziller.

Στη δεκαετία του 1970, οι μάρκες σοκολάτας Eszet και Waldbaur εξαγοράστηκαν από τον κατασκευαστή σοκολάτας της Κολωνίας Stollwerck. Οι επιχειρήσεις της Στουτγάρδης έκλεισαν.

Όταν η εισαγωγή κακάο έγινε πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί κατασκευαστές σοκολάτας στη Στουτγάρδη έπρεπε να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η εταιρεία Ritter είναι ο μόνος κατασκευαστής που διατηρήθηκε και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εταιρεία Ritter εδρεύει στην περιοχή της Στουτγάρδης από το 1912. Ο κατασκευαστής σοκολάτας βρίσκεται στο Waldenbuch από το 1930 και λειτουργεί σήμερα με το όνομα Ritter-Sport.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.