Μόναχο: Τι να κάνετε με το παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η ίδια ερώτηση κάθε χρόνο: τι να κάνω με το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά τα Χριστούγεννα; Ακόμα κι αν το θυμάστε από την τηλεόραση, δεν επιτρέπεται απλώς να πετάξετε το δέντρο στο δρόμο, στη χώρα αυτή. Αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι στο Μόναχο για να απαλλαγούμε από το παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Απορρίψτε το μόνοι σας ή στο κέντρο ανακύκλωσης του Μονάχου

Η καλύτερη λύση είναι να κομποστοποιήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον δικό σας κήπο. Δεν έχετε δικό σας κήπο; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να απορρίψετε το δέντρο σας σωστά και δωρεάν στις αποθήκες ανακύκλωσης του Μονάχου.

Απλά κόψτε το δέντρο με ψαλίδια, συσκευάστε το σε ένα σάκο και μεταφέρετέ το στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης! Και φυσικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να είναι σωστά ξεστολισμένο, έτσι ώστε να μην ξεχαστούν μπάλες ή φωτάκια.

Αναζητήστε λοιπόν τα λεγόμενα Wertstoffhöfe της AWM!

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα 10:30 π.μ. – 7 μ.μ.
Τρίτη έως Παρασκευή 8 π.μ. – 6 μ.μ.
Σάββατο 7:30 π.μ. – 3 μ.μ.

Σημεία συλλογής για χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εκτός από τα κέντρα ανακύκλωσης, η πόλη δημιουργεί σύντομα σημεία συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων (Sammelstellen für Christbäume) σε όλο το Μόναχο, τα οποία βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των σχολείων. Θα υπάρχουν συνολικά 23 σημεία συλλογής στην πόλη. Τα ξεστολισμένα δέντρα δεν χρειάζεται να τεμαχίζονται ή να συσκευάζονται.

Ώρες λειτουργίας των σημείων συλλογής:

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021
από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.awm-muenchen.de/

Για περισσότερα χρήσιμα άρθρα πατήστε ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.