Στουτγκάρδη: Αστυνομικοί έλεγχοι σε όσους αργούν να επιστρέψουν

Η αστυνομία παρακολούθησε το πρώτο Σαββατοκύριακο την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι καλά ενημερωμένοι. Οι παραβιάσεις είναι σπάνιες.

Στουτγκάρδη – «Οι περισσότεροι γνωρίζουν». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η εκπρόσωπος της αστυνομίας Monika Ackermann συνοψίζει τα αποτελέσματα των ελέγχων τις δύο πρώτες νύχτες με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. και μετά.

Όπως το Σάββατο το απόγευμα, την Κυριακή δημιουργήθηκαν αρκετά σημεία ελέγχου στην πόλη με έως και 100 αστυνομικούς. «Ελέγξαμε 1.000 οχήματα και 1.400 άτομα», λέει η Ackermann.

Καταγράφηκαν 98 παραβιάσεις για τις οποίες δεν δόθηκε κανένας έγκυρος λόγος ώστε ο πολίτης να επιτρέπεται να βρίσκεται στο δρόμο. Το Σάββατο υπήρξαν 170.

Τις πρώτες μέρες, δεν θα υπάρξουν πρόστιμα

Το πρώτο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία αρκέστηκε στο να διευκρινίζει σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να επισημαίνει τις παραβάσεις. Το ποσό των προστίμων δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι περισσότεροι από τους πολίτες έδειξαν κατανόηση.

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν σε παρόμοιο βαθμό τα επόμενα βράδια, ανακοίνωσε η Monika Ackermann. Έτσι αντιμετωπίστηκε ήδη το σαββατοκύριακο: Στις 8 μ.μ. υπήρχε ακόμα πολλή κίνηση, όλοι κατευθυνόταν προς το σπίτι. «Δεν υπήρχε σχεδόν κανείς στους δρόμους μεταξύ 10 μ.μ. και 11 μ.μ.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση μπερδεύει το πρόγραμμα

Βρέθηκαν επίσης άνθρωποι στους ελέγχους που ήταν έξω έως αργά και δεν έφταιγαν γι΄αυτό. Στο Wilhelmsplatz στο Bad Cannstatt, η αστυνομία σταμάτησε έναν άνδρα από τη Χαϊδελβέργη που πήγαινε στη σύντροφό του στο Waiblingen. «Έδωσε αξιόπιστη διαβεβαίωση ότι έφυγε εγκαίρως και είχε υπολογίσει τον χρόνο ταξιδιού με το σχεδιαστή δρομολογίων του συστήματος πλοήγησης. Κανονικά θα ήταν εκεί μέχρι τις 8 μ.μ. Αλλά τότε έπεσε σε μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο και καθυστέρησε», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μια ομάδα νέων ελέγχθηκε στην Bundesstrasse 27 στο Feuerbach. «Είπαν ότι είχαν ψάξει τα πάντα επακριβώς, το αν θα μπορούσαν να είναι μαζί στο ίδιο αυτοκίνητο, χωρίς επαφή και όλα.

Ήξεραν επίσης ότι υπήρχε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το μόνο πράγμα που ξέχασαν ήταν η ώρα, οπότε ήταν ακόμα έξω στο δρόμο στις 9 μ.μ.», αναφέρει η Monika Ackermann.

https://www.grland.info/ti-epitrepetai-para-tous-periorismous-eksodou-sti-vadi-vyrtemvergi/

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.