Ένα ταξίδι στο κρύο στη Στουτγάρδη: Σπήλαια, ορυχεία και άλλα…

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ένα ταξίδι στο κρύο στη Στουτγάρδη: Σπήλαια, ορυχεία και άλλα...

Για να ξεφύγετε από τη ζέστη, υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι εκδρομικοί προορισμοί στην περιοχή της Στουτγάρδης. Ορισμένοι από αυτούς απαιτούν ακόμη και ζεστά μπουφάν και πουλόβερ. Μια επισκόπηση…

Υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι λάτρεις του ήλιου για τους οποίους δεν μπορεί να είναι ούτε πολύ ηλιόλουστο ούτε πολύ ζεστό.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και την υγεία τους.

Αν όμως και πάλι δεν θέλετε να κλειστείτε στο σπίτι, μπορείτε να ρισκάρετε μια εκδρομή: σε σπήλαια, ορυχεία, κάστρα ή μοναστήρια.

Το grland.info συγκέντρωσε μερικές συμβουλές για εκδρομές που είναι εύκολα προσβάσιμες από την περιοχή της Στουτγάρδης.

Σπήλαιο Charlottenhöhle στο Giengen-Hürben

Το σπήλαιο Charlottenhöhle στο Giengen-Hürben είναι ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της Στουτγάρδης.

Στα 587 μέτρα, το Charlottenhöhle είναι το μακρύτερο προσβάσιμο σπήλαιο με σταγονόλιθους στη Σουαβική Άλβα και ένα από τα μακρύτερα σπήλαια στη νότια Γερμανία.

Είναι μόνο οκτώ βαθμοί στο ίδιο το σπήλαιο.

Οπότε ο ζεστός ρουχισμός είναι απαραίτητος! Στο σπήλαιο υπάρχει επίσης ένα μουσείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το σχηματισμό του σπηλαίου, τη Σουαβική Άλβη και πολλά άλλα.

Ο κόσμος περιπέτειας σπηλαίου στο Giengen-Hürben είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 10.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ.

Η είσοδος κοστίζει έξι ευρώ για τους ενήλικες για το σπήλαιο και δέκα ευρώ για το σπήλαιο και την έκθεση. Τα παιδιά πληρώνουν οκτώ και 4,50 ευρώ αντίστοιχα.

Σπήλαιο Wimsen: Εξερευνώντας το εσωτερικό της Γης με σκάφος

Το σπήλαιο Wimsen μεταφέρει τους επισκέπτες σε βάθος 70 μέτρων στο εσωτερικό της γης, όπου επικρατεί υγρασία αλλά πολύ μεγαλύτερη δροσιά.

Είναι το μοναδικό σπήλαιο στη Γερμανία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς με βάρκα. Έτσι, δεν προσφέρει μόνο δροσιά – η διασκέδαση στο νερό περιλαμβάνεται επίσης.

Το σπήλαιο Wimsen βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης στη Σουαβική Άλβα, πιο συγκεκριμένα στη ρομαντική κοιλάδα Aachtal μεταξύ Hayingen και Zwiefalten.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από αυτό θεωρείται πραγματικός παράδεισος για πεζοπόρους.

Το σπήλαιο Wimsen είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Οι έφηβοι και οι ενήλικες πληρώνουν έξι ευρώ είσοδο, τα παιδιά πέντε. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να κλειστούν ηλεκτρονικά.

Ορυχείο επισκεπτών “Tiefer Stollen” στο Aalen

Ψύξη κάτω από τη γη προσφέρει το ορυχείο επισκεπτών “Tiefer Stollen” στο Aalen, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Στουτγάρδης.

Η θερμοκρασία είναι περίπου 11 βαθμοί, με υγρασία 98%. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ζεστού ρουχισμού.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές ξεναγήσεις στο χώρο του ορυχείου: Η ξενάγηση “Mining Experience” διαρκεί περίπου μία ώρα, το μονοπάτι έχει μήκος περίπου 300 μέτρα και το μονοπάτι οδηγεί τους επισκέπτες μέσα από τη στοά στο επίπεδο του εδάφους.

Η μεγάλη ξενάγηση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, το μονοπάτι έχει μήκος περίπου 900 μέτρα και υπάρχουν μερικά σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβουν.

Το ορυχείο επισκεπτών είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.30 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Οι ξεναγήσεις κοστίζουν από έξι έως 14 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω διαδικτύου.

Μοναστήρι Maulbronn

Η Μονή Maulbronn, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, θεωρείται το πιο πλήρως διατηρημένο μεσαιωνικό μοναστηριακό συγκρότημα βόρεια των Άλπεων και αξίζει πάντα μια επίσκεψη γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο.

Πόσο μάλλον επειδή οι χοντροί πέτρινοι τοίχοι του σας προστατεύουν από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άλλο μέρος όπου κορυφαία αριστουργήματα μεσαιωνικής τέχνης και αρχιτεκτονικής να δένουν τόσο αρμονικά με το περιβάλλον.

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες εκθέσεις κάνουν επίσης ένα δεύτερο και τρίτο ταξίδι στο μοναστήρι να αξίζει τον κόπο.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Η είσοδος είναι εννέα ευρώ για τους ενήλικες και 4,50 ευρώ για τα παιδιά.

Ένα ταξίδι στο κρύο στη Στουτγάρδη: Σπήλαια, ορυχεία και άλλα...
Μοναστήρι Maulbronn στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Το Blautopf στο Blaubeuren

Περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά της Ουλμ και 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Στουτγάρδης βρίσκεται το Blaubeuren, το οποίο είναι γνωστό σε όλη τη Γερμανία για το Blautopf.

Η εντυπωσιακή καρστική πηγή βρίσκεται στη μέση ενός ειδυλλιακού δάσους και λάμπει με ένα λαμπερό μπλε χρώμα.

Ο χρωματισμός προκαλείται από το φυσικό φαινόμενο της σκέδασης του φωτός από τα σωματίδια ασβέστη που είναι διαλυμένα στο νερό.

Γύρω από το Blautopf υπάρχουν εστιατόρια, παγωτατζίδικα και πολλά σκιερά μέρη. Είναι επίσης το ιδανικό σημείο εκκίνησης για πεζοπορία. Είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ένα ταξίδι στο κρύο στη Στουτγάρδη: Σπήλαια, ορυχεία και άλλα...
Το Blautopf στο Blaubeuren

Badewelt στο Sinsheim

Το Badewelt στο Sinsheim υπόσχεται “σύντομες διακοπές με αίσθηση Νότιας Θάλασσας” στον ίδιο του τον ιστότοπο.

Το νερό έχει 34 βαθμούς Κελσίου και ο αέρας 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι εκατοντάδες φοίνικες, οι λιμνοθάλασσες αντίγραφα και οι αμμώδεις παραλίες σας κάνουν γρήγορα να το ξεχάσετε αυτό.

Στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, η πανοραμική οροφή ανοίγει επίσης – όπως και η αμμώδης παραλία που περιλαμβάνει εξωτερικές πισίνες.

Το Sinsheim βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Στουτγάρδης.

Ο φοινικοειδής παράδεισος του Badewelt είναι ανοιχτός από τις 10 π.μ. έως τις 11 μ.μ. τις καθημερινές, από τις 9 π.μ. έως τα μεσάνυχτα τα Σάββατα και από τις 9 π.μ. έως τις 11 μ.μ. τις Κυριακές.

Το ημερήσιο εισιτήριο διατίθεται από 29 ευρώ. Το Σάββατο είναι οικογενειακή ημέρα και η είσοδος είναι δυνατή μόνο από την ηλικία των 16 ετών.

Σπήλαιο Eberstadt Dripstone

Το σπήλαιο Dripstone Cave στην περιοχή Buchen του Eberstadt στη βόρεια Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Με συνολικό μήκος 600 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν σε συναρπαστικούς σταλακτίτες.

Στο εσωτερικό του σπηλαίου, η θερμοκρασία είναι σταθερή στους μόλις έντεκα βαθμούς και η υγρασία είναι περίπου 95 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι ο ζεστός ρουχισμός είναι επίσης σημαντικός εδώ.

Η επίσκεψη στο σπήλαιο Eberstadt Dripstone Cave είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο μιας ξενάγησης.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Κοστίζουν πέντε ευρώ για τους ενήλικες και τέσσερα ευρώ για τα παιδιά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.