Γερμανία: 26 αστυνομικοί τραυματίες από συγκρούσεις σε φεστιβάλ

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας σε υπόπτους απάτης με επιδόματα Covid

Η γερμανική αστυνομία έριξε το Σάββατο δακρυγόνα και χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να καταστείλει τις ταραχές σε ένα αμφιλεγόμενο μουσικό φεστιβάλ της Ερυθραίας στην πόλη Γκίσεν, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί.

Είκοσι έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κυρίως σε περιστατικά “πετροπόλεμου”, ανέφερε η περιφερειακή αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι έγιναν περίπου 100 συλλήψεις.

Περίπου χίλιοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πόλη των 80.000 κατοίκων βόρεια της Φρανκφούρτης μετά την περσινή διοργάνωση του φεστιβάλ που κατέληξε σε βίαια επεισόδια.

Στο φεστιβάλ, που επρόκειτο να διαρκέσει έως την Κυριακή, αναμενόταν να παρευρεθούν 2.000 έως 3.000 άτομα.

Οι διοργανωτές κατηγορούνται ότι βρίσκονται κοντά στις αρχές του μικρού και μυστικοπαθούς μονοκομματικού κράτους, όπου οι επικριτές εξαφανίζονται σε γκουλάγκ και οι πολίτες στρατολογούνται ισόβια ή εξαναγκάζονται σε εργασία στο πλαίσιο μιας ακραίας πολιτικής εθνικής θητείας που έχει παρομοιαστεί με τη δουλεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας της Έσσης Peter Beuth δήλωσε ότι “μια τέτοια κλιμάκωση της βίας, με στοχευμένες επιθέσεις κατά των δυνάμεων επέμβασης” είναι “εντελώς απαράδεκτη”.

Ζήτησε από την εθνική κυβέρνηση να καλέσει τον πρεσβευτή της Ερυθραίας για να καταστήσει σαφές ότι οι “διαφορές της Ερυθραίας” δεν πρέπει να εκδηλώνονται στο γερμανικό έδαφος.

Ως παγκόσμιος παρίας, το κράτος της Ερυθράς Θάλασσας έχει υποστεί κυρώσεις για ανάμιξη σε περιφερειακές συγκρούσεις, όπως πρόσφατα για τις καταχρήσεις του στρατού του στον πόλεμο του Τίγκρεϊ στην Αιθιοπία.

Η Ερυθραία αποσχίστηκε από την Αιθιοπία τον Μάιο του 1991 και ανακήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία της στις 24 Μαΐου 1993.

Κυβερνάται από τον Issaias Afeworki, ο οποίος είναι γνωστός για τη σιδηρά του διακυβέρνηση.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης