Τι θα αλλάξει από τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Γερμανία;

Τι θα αλλάξει από τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Γερμανία;

Ο Σεπτέμβριος στη Γερμανία φέρνει μια σειρά από αλλαγές που θα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής: Η ταξινόμηση των οχημάτων πρόκειται να γίνει πολύ πιο αποτελεσματική, ένας κολοσσός ποτών αυξάνει τις τιμές του και υπάρχουν καλά νέα για τους λάτρεις της μπύρας.

Νέος μήνας, νέες οδηγίες και νόμοι στη Γερμανία

Ο Σεπτέμβριος δεν προαναγγέλλει μόνο το μετεωρολογικό φθινόπωρο, αλλά φέρνει μαζί του και μια σειρά από αλλαγές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Συνοψίζουμε τις σημαντικότερες αλλαγές σε αυτό το άρθρο.

Η ταξινόμηση των οχημάτων γίνεται ψηφιακή στη Γερμανία

Μέχρι τώρα, αν θέλατε να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας, έπρεπε να πάτε στην υπηρεσία ταξινόμησης.

Αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο, διότι η νέα διάταξη για την ταξινόμηση οχημάτων διασφαλίζει ότι η διαδικασία ταξινόμησης μπορεί να πραγματοποιηθεί ψηφιακά.

Ένα πλεονέκτημα: οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους αμέσως μετά την ψηφιακή ταξινόμηση και δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να τους αποσταλούν τα έγγραφα του οχήματος και το αυτοκόλλητο.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία στο δρόμο για έως και δέκα ημέρες χωρίς τα έγγραφα – η ψηφιακή ειδοποίηση ταξινόμησης χρησιμεύει ως απόδειξη.

Σύμφωνα με την “FAZ”, με τον τρόπο αυτό αναμένεται να εξοικονομηθούν δαπάνες άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς να δηλώσετε τα έξοδα ταξιδιού στη γερμανική φορολογική σας δήλωση
Η ταξινόμηση των οχημάτων γίνεται ψηφιακή στη Γερμανία

Η Amazon διακόπτει τις συνδρομές στη Γερμανία

Η εταιρεία Amazon θα διακόψει την υπηρεσία ηλεκτρονικών συνδρομών στις 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Από την ημερομηνία αυτή, τα ηλεκτρονικά περιοδικά θα παραδίδονται για τελευταία φορά στο πλαίσιο ετήσιων συνδρομών.

Μετά από αυτό, τα ηλεκτρονικά περιοδικά θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του Kindle Unlimited.

Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις στη Γερμανία

Τα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση του 2022 πρέπει να τηρήσουν μια τροποποιημένη προθεσμία.

Σύμφωνα με την “wirtschaftswoche”, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Σεπτεμβρίου.

Τι θα αλλάξει τώρα για τους φορολογούμενους στη Γερμανία;
Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις στη Γερμανία

Η Coca-Cola σφίγγει τη βίδα των τιμών στη Γερμανία

Η κατανάλωση γλυκών ποτών όπως η Coca-Cola, η Fanta, η Sprite ή η Mezzo Mix θα γίνει ακριβότερη από τον Σεπτέμβριο: ο κολοσσός ποτών Coca-Cola αυξάνει τις τιμές του.

Η εταιρεία επικαλείται ως λόγους το υψηλότερο κόστος για ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πρώτες ύλες όπως πλαστικό ή αλουμίνιο καθώς και τα logistics.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Lebensmittelzeitung”, η αύξηση θα είναι μονοψήφιο ποσοστό.

Απαγορεύονται οι λάμπες αλογόνου

Από την 1η Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται πλέον η πώληση νέων λαμπτήρων αλογόνου – επιτρέπεται η πώληση μόνο παλαιών προϊόντων.

Ο λόγος είναι η οδηγία οικολογικού σχεδιασμού της ΕΕ για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Η λεγόμενη ΟΔΗΓΙΑ ROHS της ΕΕ 2011/65/ΕΕ ρυθμίζει ότι ο υδράργυρος στους λαμπτήρες πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω.

Τα μοντέλα LED πρόκειται να αντικαταστήσουν στο μέλλον τις ακίδες αλογόνου.

Η EON μειώνει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας της Γερμανίας μειώνει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα θα μειωθούν κατά μέσο όρο 18%, εκείνες για το φυσικό αέριο κατά 28%, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πύλη “Verivox”.

Σύμφωνα με την EON, οι πελάτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα – ακόμη και για τους πελάτες με ειδικά συμβόλαια πέραν της βασικής παροχής, το κόστος πρόκειται να μειωθεί συνολικά.

Εισφορά στο φυσικό αέριο στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!
Η EON μειώνει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Η “καλύτερη ζυθοποιία του 2022” συνεχίζει να παρασκευάζει

Πέρυσι, η ζυθοποιία Streck από το Ostheim vor der Rhön ανακηρύχθηκε “Καλύτερη Ζυθοποιία της Χρονιάς 2022” – και υποτίθεται ότι θα έκλεινε οριστικά τη λειτουργία της στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Τώρα, όμως, υπάρχει μια ανατροπή που δύσκολα θα περίμενε κανείς: η Biermacher GmbH από το Seeheim-Jugenheim της Έσσης ανέλαβε το ζυθοποιείο, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η BR.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η ζυθοποιία Streck θα συνεχίσει να υπάρχει και οι 26 εργαζόμενοι θα διατηρήσουν προς το παρόν τις θέσεις εργασίας τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.