Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης λαμβάνει κρατική ενίσχυση

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης μπορεί να υπολογίζει σε 7 εκατομμύρια ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – το κρατίδιο της Βαυαρίας και ο δήμος της Νυρεμβέργης ως ιδιοκτήτες του αεροδρομίου θέλουν να συγκεντρώσουν άλλα 7 εκατομμύρια.

Την Παρασκευή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε για εφάπαξ επιχορηγήσεις για δώδεκα σημαντικά αεροδρόμια στα οποία δεν εμπλέκεται.

Η Νυρεμβέργη είναι μεταξύ αυτών. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέχει το 26% των μετοχών στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, το Μόναχο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Albert Füracker (CSU) δήλωσε την Παρασκευή:

“Είναι ευπρόσδεκτο ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκπληρώνει το καθήκον της και βοηθά τα αεροδρόμια ως ακρογωνιαίο λίθο της υποδομής των μεταφορών μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είχαν μια καταστροφική χρονιά χωρίς δικό τους σφάλμα.

Στη Βαυαρία, τα αεροδρόμια είναι επίσης σημαντικός εμπορικός κόμβος και επίσης εργοδότης για πολλές χιλιάδες άτομα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.