Το GRland.info στη «Φωνή της Ελλάδας»

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την ίδρυση του GRland.info.

Με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου αυτού χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας, το GRland φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με την κα. Νατάσα Βησσαρίωνος.

Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η ανάγκη και οι σκέψεις που μας οδήγησαν στην απόφαση της δημιουργίας του GRland, το πότε πάρθηκε η απόφαση της ίδρυσης του, καθώς και η πορεία της ιστοσελίδας κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της.

Επίσης συζητήθηκε η θεματολογία και το περιεχόμενο του GRland και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επιλογή των θεμάτων που αναρτώνται, όπως επίσης το πόσα άτομα απαρτίζουν το προσωπικό που εργάζεται στην ιστοσελίδα.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ν.Β: Πότε οδηγηθήκατε στην ίδρυση του GRland και ποια ανάγκη σας οδήγησε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα με ειδήσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού;

GRland: Εντοπίσαμε ένα κενό που υπήρχε στην ενημέρωση των Ελλήνων της Γερμανίας, την απουσία ενός ειδησεογραφικού site το οποίο να καλύπτει όλες τις πτυχές της ενημέρωσης, με έγκυρη ενημέρωση, ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας.

Μελετήσαμε την προϋπάρχουσα κατάσταση όπου υπήρχαν κάποιες αρκετά αξιόλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως είτε απευθύνονταν τοπικά στα διάφορα κρατίδια, είτε χωρίς την απαιτούμενη ταχύτητα η οποία είναι κομβική, κατά τη γνώμη μας, στην διαδικτυακή ενημέρωση.

Μελετήσαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς καλύτερα, τι διαφορετικό και καινούριο θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον αναγνώστη και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το GRland, ένα site για όλους τους Έλληνες της Γερμανίας, τη φωνή της ομογένειας, όπως είναι το μότο της ιστοσελίδας μας.

Ν.Β: Η θεματολογία των άρθρων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα ποια είναι ακριβώς;

GRland: Το GRland είναι κατά βάση ένα ειδησεογραφικό site. Οτιδήποτε συμβαίνει στη Γερμανία, σε πολύ λίγη ώρα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα και στα social media της σελίδας.

Επίσης οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από τις γειτονικές στη Γερμανία χώρες, όπου διαμένουν αρκετοί συμπατριώτες μας, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία, αλλά και οι σημαντικότερες ειδήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.

Η θεματολογία αφορά οτιδήποτε βρίσκεται στην επικαιρότητα, την πολιτική, την οικονομία, τον κορονοϊό, ο οποίος δυστυχώς μονοπωλεί σχεδόν την επικαιρότητα κατά τον χρόνο αυτό.

Πολύ σημαντικό κομμάτι επίσης οι τοπικές, κρατιδιακές ειδήσεις. Στη Γερμανία υπάρχουν τα 16 ομόσπονδα κρατίδια τα οποία έχουν τις δικές τους κυβερνήσεις και σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, τα μέτρα για τον κορονοϊό κλπ,  παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, οπότε έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες που διαμένουν στα διάφορα αυτά κρατίδια να υπάρχει αυτή η  τοπική ενημέρωση.

Υπάρχει επίσης αρθρογραφία για διάφορα χρήσιμα θέματα της καθημερινότητας των Ελλήνων στη Γερμανία, πως μπορεί κάποιος να κάνει κάτι, πως μπορεί να πάρει κάποιο επίδομα, σχετικά με τη φορολογία, την ασφάλιση, οτιδήποτε απασχολεί κάποιον κατά τη διαμονή του στη Γερμανία.

Ν.Β: Κλείσατε ήδη ένα χρόνο λειτουργίας σαν GRland. Πως το βλέπετε από εδώ και πέρα; Είσαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου;

GRland: Το GRland είναι κάτι που το αγαπάμε πάρα πολύ, είναι η δουλειά μας αυτή και κάτι με το οποίο ασχολούμαστε όλη μέρα. Είναι ένα project που το σχεδιάσαμε επιμελώς και το ακολουθούμε βήμα βήμα.

Είναι μια προσπάθεια που δεν έχει κάποια εξάρτηση, δεν βρίσκεται από πίσω κάποιο κόμμα, δεν είναι χρωματισμένη, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση.

Από ότι φαίνεται στον πρώτο αυτό χρόνο της λειτουργίας, είναι μια προσπάθεια που την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, με βάση την ανταπόκριση που έχουμε δει ως τώρα, με βάση τις διάφορες μετρήσεις, την επισκεψιμότητα στη σελίδα και τη συμμετοχή στα social media του GRland.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στον πρώτο αυτό χρόνο λειτουργίας στο Facebook έχουμε γύρω στους 39000 ακόλουθους, ένα ιδιαίτερα δραστήριο  κοινό και συνεχίζουμε με πολύ όρεξη την προσπάθεια μας.

Ν.Β: Πόσοι περίπου άνθρωποι απασχολείστε στην ιστοσελίδα;

GRland: Είμαστε τρία τα άτομα που εργαζόμαστε σε μόνιμη βάση. Υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες, άτομα τα οποία εθελοντικά αρθρογραφούν στο GRland για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, αναγνώστες στους οποίους άρεσε η προσπάθεια και ήθελαν να γίνουν μέλος της ομάδας.

Παροτρύνουμε και άλλους αναγνώστες εάν έχουν την επιθυμία αυτή, εάν έχουν το δαιμόνιο να γράφουν ή θα ήθελαν να αναφερθούν σε κάποιο θέμα συγκεκριμένο, να μην διστάσουν.

Μελλοντικά ευελπιστούμε με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας να είμαστε ακόμα περισσότερα άτομα σε μόνιμη βάση για πληρέστερη κάλυψη της ενημέρωσης και για μεγαλύτερη ποικιλία στην θεματολογία μας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.