Το ποσοστό ανεργίας στη Βαυαρία αυξάνεται σε πάνω από 4%

Το ποσοστό ανεργίας στη Βαυαρία αυξήθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο σε 4,2 τοις εκατό. Το Δεκέμβριο ήταν 3,6 τοις εκατό. Σχεδόν 317.000 άτομα εγγράφηκαν ως άνεργοι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης κατηγορεί κυρίως το χειμερινό διάλειμμα και τον κρύο καιρό για την αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε ιδιαίτερα στην Κάτω Βαυαρία και το Άνω Παλατινάτο, όπου πολλοί άνθρωποι απασχολούνται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο προϊστάμενος της BA Scheele μίλησε για μια εν γένει ισχυρή αγορά εργασίας, στην οποία τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας αφήνουν πλέον το στίγμα τους.

Αυτό είναι αξιοσημείωτο σε σύγκριση με το περασμένο έτος:

Σε εθνικό επίπεδο, 475.000 περισσότερα άτομα καταγράφηκαν ως άνεργοι αυτόν τον Ιανουάριο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά μια ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα – σε 6,3%.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.