Βάδη-Βυρτεμβέργη: NEFF – Το πλεονέκτημα μιας σπουδαίας μάρκας

Η NEFF ιδρύθηκε το 1877 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της νότιας Γερμανίας. Οι φούρνοι κατασκευάζονται στη Γερμανία, στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο 105.000 τ.μ. της Neff, στην πόλη Μπρέτεν.

Γνωρίστε την ιστορία της:

1877 – Κάτι μαγειρεύεται.

Το 1877, σε μια μικρή γερμανική πόλη της επαρχίας Βάδης-Βυρτεμβέργης, άρχισε να βγαίνει καπνός από ένα μικρό ξύλινο καλύβι. Ο Carl Neff και 6 συνεργάτες είχαν εγκατασταθεί εκεί και είχαν δημιουργήσει το πρώτο εργαστήριο NEFF. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή η μικρή καλύβα θα κατακτούσε μια μέρα όλη την Ευρώπη.

Carl Neff – Ένα ταλέντο στους νεωτερισμούς.

Ο Carl Neff ήταν αριστοτέχνης κλειδαράς πριν στρέψει το ταλέντο του στην κατασκευή φούρνων. Στο πρώτο του εργοστάσιο, τα πρώτα μοντέλα NEFF – κουζίνες μαγειρέματος με κάρβουνο – κατασκευάζονταν από μόλις 6 ζευγάρια χέρια. Αν κοιτούσατε προσεκτικά μία συσκευή του, θα παρατηρούσατε πόσο καλά κατασκευασμένη και πόσο απλή στη χρήση της ήταν από τότε.

Ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, θα βρείτε σε μία οικιακή συσκευή NEFF και σήμερα. Εκτός από εξαιρετική αριστοτεχνία, ο Carl Neff είχε και τη σημαντικότερη ιδιότητα από όλες, πολύ καλή διαίσθηση. Στην περίπτωση του Carl, μπορούσε να αντιλαμβάνεται τι θα χρειάζονταν οι πελάτες στο μέλλον, κι έπειτα να ικανοποιεί τις ανάγκες τους χρησιμοποιώντας την έμφυτή του επινοητικότητα.

1885 – Μαγειρεύοντας στο φούρνο της Belle Époque.

Τα τέλη του αιώνα στην Ευρώπη ήταν μια πολύ ωραία εποχή να ζεις, εξ’ ου και το όνομά της, Βelle Époque (ή αλλιώς η ‘ωραία εποχή’). Σε όλη την Ευρώπη, τέχνες και πολιτισμός ανθούν. Οι αστοί μαζεύονται σε καφετέριες και συζητούν τα τρέχοντα νέα απολαμβάνοντας αχνιστό καφέ και λιχουδιές φούρνου. Ευτυχώς, ο Carl Neff είχε παρατηρήσει τι συνέβαινε και ανέπτυξε ένα νέο φούρνο σχεδιασμένο για να βοηθάει τους ζαχαροπλάστες να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση. Έτσι, οι νέοι επαγγελματικοί φούρνοι της NEFF συνέβαλαν καθοριστικά στην ικανοποίηση της νέας τάσης στην Ευρώπη για ελαφρά, αφράτα και γευστικά γλυκά.

1919 – ΦΟΥΣΚΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ.

Τις επόμενες δύο δεκαετίες, η NEFF Οικιακές Συσκευές εργαζόταν σκληρά, για να καινοτομεί και να δημιουργεί νέα μοντέλα. Πρώτα ήρθαν οι μεγάλης κλίμακας φούρνοι, για βιομηχανικές κουζίνες, έπειτα η NEFF τελειοποίησε το νέο φούρνο αερίου, που θα αντικαθιστούσε τις κουζίνες με κάρβουνο. Το 1919, παρουσιάστηκε στην αγορά ο πρώτος πατενταρισμένος φούρνος αερίου για ζαχαροπλαστεία.

1949 – Η NEFF γεννά δίδυμα.

Είναι τότε που προσφέρει στους μάγειρες όλου του κόσμου ένα λόγο για να πανηγυρίζουν. Γιατί; Παρόλο που οι εποχές ήταν δύσκολες μετά τον πόλεμο και το φαγητό πολύ λιτό, ένας νέος φούρνος NEFF βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, για να δώσει μεγάλη χαρά στους σεφ. Για πρώτη φορά μπορούσαν να αποκτήσουν ένα φούρνο με δύο ξεχωριστά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους χώρους, ώστε να μπορούν να μαγειρεύουν διαφορετικά φαγητά με διαφορετικούς χρόνους.

Ένα νέο μοντέλο NEFF μπαίνει στο παιχνίδι. Γνωρίστε τον Alfred.

Ο Δρ. Alfred Neff ήταν ο γιος του ιδρυτή μας, Carl, και κανείς θα μπορούσε να πει ότι ήταν ένα περήφανο νέο μοντέλο (από τη γραμμή παραγωγής της) NEFF. Το τελευταίο μοντέλο, ο Alfred, κληρονόμησε ολόκληρη την επιχείρηση από τον πατέρα του στη διάρκεια του πολέμου, και ακολούθησε πιστά τα βήματα του Carl, διαβλέποντας τις ανάγκες των καταναλωτών και καινοτομώντας.

Πρώτιστα όμως, η εταιρεία NEFF και ο νέος ιδιοκτήτης της θα έπαιζαν ένα θαυμαστό ρόλο στη μεταπολεμική ανάκαμψη της Γερμανίας, η οποία αργότερα ονομάστηκε “Wirtschaftswunder” (οικονομικό θαύμα). Εκείνη την εποχή, η εργοστασιακή παραγωγή αυξανόταν, και σε σύντομο διάστημα, η ετικέτα ‘Made in Germany’ έγινε ένα σήμα απαράμιλλης τεχνικής ποιότητας σε όλο τον πλανήτη.

Στο πνεύμα αυτής της ασυνήθιστης περιόδου ανάπτυξης και επιτυχίας, ο Alfred Neff άρχισε πολύ γρήγορα να αναζητά νέα εδάφη για να κατακτήσει. Αρχικά επιβλέποντας την εισαγωγή της NEFF στο χώρο της ψύξης κι αργότερα κάνοντας εμφάνιση στην κατηγορία των πλυντηρίων ρούχων.

Δεκαετία 1950 – Μία δεκαετία που έσφυζε από καινοτομία.

Στη δεκαετία 1950, ο καπιταλισμός είχε απελευθερώσει όλο το δυναμικό της βιομηχανίας και ο δυτικός κόσμος κυριολεκτικά έσφυζε από καινοτομία. Ενώ οι αστέρες της ροκ καμάρωναν στη σκηνή και ανέβαζαν τους παλμούς με τις τολμηρές χορευτικές φιγούρες τους, η NEFF παρουσίαζε μερικές νέες καινοτομίες. Την επαγωγική βάση εστιών, το φούρνο μικροκυμάτων και την κουζίνα Arcus – για να βάλει λίγο rock and roll στην κουζίνα. Υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να υπερθερμανθούν κάπως τα πράγματα, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρχε ανησυχία. Η NEFF ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τους θερμοστάτες στο βασικό εξοπλισμό όλων των φούρνων.

Δεκαετία 1960 – Στοίβες πιάτων, αλλά και συσκευών.

Στη δεκαετία 1960, οι γυναίκες ξεκίνησαν να αγωνίζονται για τη χειραφέτησή τους, δηλαδή να περνούν λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και, άρα, να έχουν πιο αποδοτικές κουζίνες. Έτσι, μεγάλωσαν οι διαστάσεις των φούρνων, ώστε να μπορούν να μαγειρεύουν περισσότερο φαγητό τη φορά, και η NEFF παρουσίασε τις πρώτες εντοιχιζόμενες συσκευές για εξοικονόμηση χώρου. Εν τω μεταξύ, στις κουζίνες ξενοδοχείων και αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο, ο χαρακτηριστικός ήχος του χρονοδιακόπτη των φούρνων μικροκυμάτων ακουγόταν όλο και πιο συχνά. Ο λόγος; Η NEFF είχε ξεκινήσει να παράγει τους πρώτους επαγγελματικούς φούρνους μικροκυμάτων.

Δεκαετία 1970 – Μαγείρεψε με το δικό σου τρόπο.

Αντί να κάνεις ή το ένα , ή το άλλο, γιατί όχι και τα δύο! Με τη νέα κουζίνα Domino της NEFF μπορούσες να επιλέγεις διαφορετικά στοιχεία για την κουζίνα σου. Αέριο, ηλεκτρισμό, φριτέζα, γκριλ – και να τα συνδυάζεις σε μία συσκευή. Ακόμη καλύτερα, με την εφεύρεση του φούρνου CircoTherm®, μπορούσες να βάζεις πιάτα σε διαφορετικά επίπεδα του φούρνου, χωρίς να κινδυνεύουν να αναμειχθούν οι μυρωδιές. Τώρα πια οι σεφ μπορούσαν να μαγειρεύουν όχι μόνο με το δικό τους τρόπο, αλλά και χωρίς να κινδυνεύει η lemon pie τους να μυρίζει ψητό σολομό.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980 – ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ, ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ. ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΟ.

Η δεκαετία 1980 ήταν φανταχτερή, δραστήρια και απελευθερωμένη. Στην κουζίνα με το CLOU μπορούσατε να απολαμβάνετε λίγη από αυτή την αίσθηση. Δεν ήταν βέβαια χορευτική φιγούρα, αλλά μία νέα τεχνολογία φούρνου σχεδιασμένη να κάνει ευκολότερη την τοποθέτηση και την αφαίρεση φαγητού από το φούρνο με ράφια στερεωμένα σε ροδάκια και ράγες. Ταυτόχρονα, η NEFF παρουσίασε επίσης και τον εσωτερικό φωτισμό στους φούρνους, για να μπορείτε να παρακολουθείτε το ψήσιμο του φαγητού. Έτσι, έγινε η ιδανική δεκαετία για να μπει κανείς στο ρυθμό του μαγειρέματος!

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990 – ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ.

Μία πρωτοποριακή δεκαετία για τη σχεδίαση κουζινών στη NEFF – η ταπεινή συσκευή κουζίνας παύει πλέον να είναι κάτι απλώς λειτουργικό, κι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Οι βάσεις εστιών και οι φούρνοι αποκτούν στοιχεία χρωμίου και κομψές ψηφιακές οθόνες, όπως οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Φυσικά, αν έχεις μία πανέμορφη κουζίνα, θέλεις να παραμείνει έτσι, πεντακάθαρη και αστραφτερή. Πλέον, χάρη στην καινοτομία καθαρισμού Easy Clean της NEFF, αυτή η δυνατότητα έγινε απολύτως εφικτή.

Δεκαετία 2000 – Η λειτουργικότητα είναι σικ.

Κάθε χρόνο η NEFF διακρίνεται με βραβεία του κλάδου για το μοναδικό συνδυασμό σχεδίασης και λειτουργικότητας. Στη δεκαετία 2000, η NEFF συνέχισε να ανανεώνει και να βελτιώνει τις συσκευές κουζίνας της, με προσόψεις από αλουμίνιο για κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Για εμάς, η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στη σχεδίαση που ενισχύει τη λειτουργικότητα. Κοιτώντας κάτω από την επιφάνεια, βρίσκει κανείς εντυπωσιακές καινοτομίες, όπως το Circosteam για τους εραστές των τραγανών λαχανικών, ή το Compact Cafe το απόλυτο gadget σπιτικού καφέ για τους απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Δεκαετία 2010 – Η μαγεία μπαίνει στην κουζίνα.

Τη δεκαετία 2010, η NEFF στράφηκε στη μαγεία, αναζητώντας ολοένα και πιο απολαυστικούς τρόπους μαγειρικής. Εντάξει, όχι κυριολεκτικά στη μαγεία, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι “μαγικό” στις τελευταίες καινοτομίες μας. Πάρτε για παράδειγμα το Vario Steam.

Στη διάρκεια του μαγειρέματος, η τεχνολογία Vario Steam προσθέτει υγρασία στο φούρνο με τη μορφή ατμού. Ώστε τα ψητά κρέατα, για παράδειγμα, να γίνονται πάντα ζουμερά και τρυφερά. Με απλά λόγια, είναι η χαρά των κρεατοφάγων. Μαγεία στην κουζίνα φέρνει και η βάση εστιών Flex Induction της NEFF. Μπορείτε να τοποθετείτε το σκεύος οπουδήποτε στη λεία, σκούρα επιφάνειά της και τελικά να θερμαίνεται μόνο το σκεύος Ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια παραμένει ανενεργή και δροσερή.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.