Γερμανία: Ο φοβερός έλεγχος ποιότητας σε εργοστάσιο αυτοκινήτου τα 80s

Πώς γινόταν ο έλεγχος ποιότητας κάθε νέου αυτοκινήτου λίγο πριν βγει από το εργοστάσιο στη Γερμανία, πριν από 40 χρόνια; Δείτε ένα μοναδικό βίντεο από τον έλεγχο αυτό που γινόταν φυσικά, 100% στο χέρι!

Το video έρχεται από τη δεκαετία του ’80 και αφορά στη γραμμή παραγωγής του Trabant, του φθηνού αυτοκινήτου-σύμβολο της Ανατολικής Γερμανίας, το οποίο έμεινε στην παραγωγή σχεδόν απαράλλακτο από το 1957 μέχρι και την πτώση του τείχους στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Ωστόσο και παρά το φθηνό της κατασκευής του, ο τελικός έλεγχος ποιότητας στον οποίο υπέβαλλαν κάθε νέο Trabant στο εργοστάσιο, ήταν άκρως λεπτομερής. Οι εργάτες έλεγχαν όλους τους αρμούς, τις πόρτες, το καπό, τις βίδες και τους μεντεσέδες.

Στη συνέχεια και όπου υπήρχε κάποια… παρασπονδία, το σφυρί και το κατσαβίδι επιστρατεύονταν για να τη διορθώσουν. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο.

Σημειώστε, ότι το εργοστάσιο του Τσβικάου μετά φυσικά από πολλές αναβαθμίσεις και επενδύσεις της VW στην οποία ανήκει, κατασκευάζει σήμερα ένα αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να αποτελέσει και αυτό σύμβολο για την Γερμανία, το ηλεκτρικό VW ID.3.

Δείτε το video:

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.