Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι κανονισμοί καραντίνας γίνονται πιο αυστηροί

Οι επαφές πρώτης κατηγορίας θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες αντί για τις δέκα που ίσχυαν έως τώρα – με αυτό το μέτρο το κρατίδιο θέλει να περιορίσει την εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Στουτγάρδη – Επειδή περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εξαπλώνονται γρήγορα, ενισχύονται οι κανονισμοί καραντίνας στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Τα άτομα επαφής της πρώτης κατηγορίας πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες αντί για τις δέκα που ίσχυαν έως τώρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη.

Αυτό ισχύει επίσης για τα μέλη του νοικοκυριού του μολυσμένου ατόμου και τα μέλη του νοικοκυριού των ατόμων επαφής των μολυσμένων ατόμων με τη μετάλλαξη του ιού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να υποβληθούν σε τεστ μόνο από την πέμπτη ημέρα – όταν δηλαδή είναι βέβαιο ότι το θετικό άτομο δεν έχει μολυνθεί με μια νέα μετάλλαξη του ιού.

Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αποφασίστηκαν την Τετάρτη το απόγευμα και τέθηκαν σε ισχύ σήμερα Πέμπτη. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Οι κανόνες για την καραντίνα εισόδου είναι επίσης αυστηροί: Όποιος εισέρχεται από περιοχή υψηλής συχνότητας δεν θα μπορεί πλέον να υποβληθεί σε τεστ στο μέλλον.

Όποιος εισέρχεται από μια περιοχή με μεταλλάξεις του ιού θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ούτε αυτός δεν θα μπορεί πλέον να υποβληθεί σε τεστ.

Μέχρι στιγμής, όσοι έχουν αναρρώσει από τη μόλυνση με τον ιό έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση καραντίνας για έξι μήνες.

Λόγω των μεταλλαγμένων ιών, αυτή η εξαίρεση μειώνεται πλέον σε τρεις μήνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.