Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι κλινικές προετοιμάζονται για το τρίτο κύμα Covid

Το ένα τρίτο των κλινών εντατικής θεραπείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη καταλαμβάνουν ήδη ασθενείς με κορωνοϊό.

Επομένως, τα πρώτα νοσοκομεία αναβάλλουν προγραμματιζόμενες επεμβάσεις.

Οι γιατροί φοβούνται μια περαιτέρω αύξηση.

Επειδή ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αυξάνεται απότομα, οι κλινικές προετοιμάζονται όλο και περισσότερο για ένα τρίτο κύμα.

Ο Götz Geldner, συντονιστής εντατικής θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, αναφέρει ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό έχει αυξηθεί κατά 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

“Εάν ο αριθμός των ασθενών εντατικής θεραπείας συνεχίσει να αυξάνεται, θα έχουμε πρόβλημα σε μία έως δύο εβδομάδες”, δήλωσε ο Geldner.

Το ένα τρίτο των κλινών εντατικής θεραπείας σε εθνικό επίπεδο καταλαμβάνεται ήδη από ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Geldner.

Μόλις η πληρότητα φτάσει κοντά στο 40 τοις εκατό, οι επεμβάσεις που δεν είναι τόσο επείγουσες θα πρέπει να αναβληθούν σε μεγαλύτερο βαθμό, σύμφωνα με τον Geldner.

Εδώ και λίγες μέρες, ο αριθμός των κλινικών που περιγράφουν τη λειτουργία τους ως περιορισμένη έχει υπερβεί τον αριθμό των κλινικών με τακτικές επεμβάσεις.

Το 88% των κλινών εντατικής θεραπείας στο κρατίδιο είναι κατειλημμένο

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό σε εντατική θεραπεία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αυξάνεται απότομα από τα μέσα Μαρτίου.

Ενώ ήταν 236 στις 10 Μαρτίου, την Τετάρτη 468 άτομα υποβλήθηκαν σε εντατική θεραπεία λόγω της νόσου Covid 19, σύμφωνα με τα στοιχεία στο μητρώο εντατικής θεραπείας Divi.

Οι πρώτες κλινικές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ανέβαλαν τις επεμβάσεις

Η κλινική Mittelbaden έχει ακυρώσει όλες τις επεμβάσεις που μπορούσαν να αναβληθούν στις τρεις τοποθεσίες της στο Rastatt, το Baden-Baden και το Bühl, προκειμένου να συγκεντρώσει τις ικανότητές της, δήλωσε εκπρόσωπος.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ulm αναβάλλει επίσης εγχειρήσεις που μπορούν να μεταφερθούν.

Εκεί, ο αριθμός των ασθενών εντατικής θεραπείας με κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 50 τοις εκατό σε σχέση με το Πάσχα – η πιο σημαντική αύξηση μέχρι σήμερα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στο hotspot Schwäbisch Hall. Η μονάδα εντατικής θεραπείας στην κλινική Crailsheim ήταν τελευταία σχεδόν πλήρης.

Εκεί και στην κλινική Diak Klinikum στο Schwäbisch Hall, οι επεμβάσεις έχουν ήδη ακυρωθεί ή αναβληθεί, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο.

Στις κλινικές SLK στην πόλη και την περιφέρεια του Heilbronn, ωστόσο, θα δημιουργηθεί ένας άλλος σταθμός Covid με 20 κλίνες την επόμενη εβδομάδα.

Για να υπάρχει αρκετό προσωπικό, οι κλασικές παροχές θα πρέπει να περιοριστούν.

Οι επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν δεν θα πρέπει να αναβληθούν προς το παρόν.

Ακόμα και αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, οι χώροι επεμβάσεων θα πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της SLK Thomas Weber.

Όλο και πιο νέοι ασθενείς

Σε όλες τις κλινικές της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εμφανίζεται η ίδια εικόνα: Ο μέσος όρος ηλικίας πέφτει.

Περίπου οι μισοί από τους ασθενείς είναι κάτω των 40 ετών, οι άλλοι μισοί μεταξύ 40 και 70 ετών, αναφέρει η Simone Britsch, Επικεφαλής της Συντηρητικής Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mannheim, σχετικά με την κατάσταση στις κλινικές.

Επιπλέον, περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται εντατική θεραπεία.

Στην πανεπιστημιακή κλινική του Mannheim, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που έπρεπε να ανοίξει η δεύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με την Britsch.

Πλεονέκτημα λόγω εμβολιασμένου προσωπικού

Τα νοσοκομεία στην περιοχή της Στουτγάρδης είναι σε μεγάλο βαθμό καλά προετοιμασμένα για το τρίτο κύμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κλινικής Esslingen, Matthias Ziegler, η κύρια διαφορά με το δεύτερο κύμα είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, αρκετοί σταθμοί έπρεπε να κλείσουν επειδή το προσωπικό μολύνθηκε ή ήταν σε καραντίνα.

Έρχεται το πασχαλινό εφέ;

Πολλές κλινικές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη φοβούνται μια περαιτέρω αύξηση των ασθενών εντατικής θεραπείας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Η Κλινική του Πανεπιστημίου του Ulm αναμένει ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ άλλες κλινικές αναμένουν ότι ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί στα μέσα ή στα τέλη Απριλίου.

Παρόλο που η τάση για νέες μολύνσεις με κορωνοϊό μειώνεται αυτή τη στιγμή, το Ινστιτούτο Robert Koch επισημαίνει ότι λιγότερα κρούσματα αναφέρθηκαν κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Ένας σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης σύμφωνα με τον Geldner είναι ο εμβολιασμός.

Αλλά δεν περιμένει αυτό να βοηθήσει στην τρέχουσα απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν μπόρεσαν να πάρουν ανάσα μετά το δεύτερο κύμα, η εργασία τους βαραίνει πολύ, είπε ο Geldner.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.