Βάδη-Βυρτεμβέργη: Μόνο 3 περιοχές με δείκτη επίπτωσης πάνω από 100

Μόνο τρεις περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ξεπερνούν τις 100 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα. Οι αριθμοί με μια ματιά.

Στουτγάρδη – Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Υγείας την Παρασκευή, αυτές είναι η πόλη Heilbronn με τιμή 130,3, η περιοχή Ortenau με 115,8 και η περιοχή Waldshut με 109,9. Οι περιοχές Calw και Tuttlingen υποχώρησαν κάτω από το 100. Σε εθνικό επίπεδο, η επίπτωση 7 ημερών μειώθηκε σε 61,5 από 63,5 την Πέμπτη.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων Covid από την αρχή της πανδημίας αυξήθηκε κατά 1.116 σε 299.001, όπως ανακοίνωσε η αρχή στη Στουτγάρδη. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 61 σε 7.381.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μολυσμένων είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων έως 19 ετών είναι 12 τοις εκατό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 746 περιστατικά με μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο γραφείο.

Απασχολούνται σχεδόν το 88% των 2.449 λειτουργικών κλινών εντατικής φροντίδας

14 περιοχές στα Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι τώρα με δείκτη επίπτωσης κάτω από την τιμή των 50, από τις οποίες οι υγειονομικές αρχές μπορούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να παρακολουθούν τις επαφές με μολυσμένα άτομα.

Η τιμή είναι ένα σημαντικό μέσο στη συζήτηση σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown. Το ποσοστό των νέων λοιμώξεων είναι το χαμηλότερο στην περιοχή Emmendingen. Τις τελευταίες επτά ημέρες, μόνο 22,2 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους καταγράφηκαν εδώ.

Σύμφωνα με το μητρώο εντατικής θεραπείας της Γερμανικής Διεπιστημονικής Εταιρείας Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi), 349 ασθενείς με κορωνοϊό στη Βάδη-Βυρτεμβέργη βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σχεδόν το 88 τοις εκατό των 2.449 λειτουργικών κλινών εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένο, αναφέρθηκε.

260.936 άτομα στα νοτιοδυτικά έλαβαν τον πρώτο τους εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 89.291 άτομα εμβολιάστηκαν για δεύτερη φορά.

Αυτό αντιστοιχεί σε 6.024 (πρώτος εμβολιασμός) και 6.803 (δεύτερος εμβολιασμός) περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Επειδή υπάρχει επί του παρόντος έλλειψη εμβολίου, λιγότερα άτομα εμβολιάζονται.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.