Βαυαρία: Χωρίς νομική βάση οι απαγορεύσεις εκδρομών το Πάσχα

Στη Βαυαρία, η θερμοκρασία αυξάνεται – αλλά και ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών. Τον Ιανουάριο υπήρχαν ακόμη απαγορεύσεις εκδρομών σε περιοχές με τιμές άνω των 200.

Οι νέες απαγορεύσεις εκδρομών, ωστόσο, δεν είναι προς το παρόν δυνατές στη Βαυαρία.

Ερώτηση του BR

Προς το παρόν δεν υπάρχει νομική βάση για απαγόρευση εκδρομών όπως τον Ιανουάριο. Σε απάντηση σε αίτημα του BR, το περιφερειακό γραφείο του Miesbach είπε ότι ακόμη και με αυξανόμενο δείκτη επίπτωσης, η απαγόρευση εκδρομών δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί, καθώς δεν εμφανίζεται πλέον στο ισχύον διάταγμα της πανδημίας.

Στο Miesbach, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές υψηλής συχνότητας, απαγορεύτηκαν τουριστικές ημερήσιες εκδρομές τον Ιανουάριο. Με τη 12η έκδοση των διατάξεων της πανδημίας, ο κανονισμός διαγράφηκε ξανά.

Εκκλήσεις αντί για απαγορεύσεις εκδρομών

Για περιοχές όπως το Ostallgäu, με συχνότητα άνω των 300, επί του παρόντος υπάρχουν μόνο εκκλήσεις για μείωση του αριθμού των εκδρομών:

Όσον αφορά τις διακοπές του Πάσχα, σίγουρα ανησυχούμε, ελπίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα τηρήσουν το σύνθημα “Μένουμε σπίτι”. Και πάνω απ’ όλα, εκδρομές και τις οικογενειακές επισκέψεις εντός με μέτρο!

Αυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε “hotspots”

Αλλά ο καιρός είναι φανταστικός τώρα και όλο και πιο πολλοί άνθρωποι βγαίνουν έξω. Στις γέφυρες στο Bamberg, στις όχθες του Main στο Aschaffenburg ή στο Μόναχο στο Isar, για παράδειγμα.

Την περασμένη Παρασκευή, η αστυνομία έπρεπε να στείλει 500 γλεντζέδες του Wedekind-Platz σπίτι.

Επίσης το Πάσχα, όπως και παντού στη Βαυαρία, οι αστυνομικοί θέλουν να είναι πιο δραστήριοι στα δημοφιλή σημεία συνάντησης, λέει ο Werner Kraus, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου: Gärtnerplatz, Isar, Englischer Garten. Υπάρχουν 100 έως 200 επιπλέον αστυνομικοί κάθε μέρα για να παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τους κανόνες απόστασης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.