Βαυαρία: Ένα στα δύο παιδιά σε Notbetreuung σε παιδικούς σταθμούς

Η περίθαλψη έκτακτης ανάγκης (Notbetreuung) στα κέντρα παιδικής φύλαξης στη Βαυαρία χρησιμοποιείται σήμερα από σχεδόν κάθε δεύτερο παιδί.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, συνολικά το 42 τοις εκατό των κέντρων ημερήσιας φροντίδας σε όλη τη Βαυαρία βρίσκονταν σε λειτουργία επείγουσας περίθαλψης, δήλωσε το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων.

Στα τέλη Ιανουαρίου το ποσοστό ήταν 25 τοις εκατό. Αντίθετα, μόνο το 5 τοις εκατό των μαθητών σε όλη τη Βαυαρία έκαναν χρήση της φροντίδας έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν αιτήματος – συμπεριλαμβανομένου του 10 τοις εκατό των μαθητών δημοτικού σχολείου.

Σε πόλεις και περιφέρειες με δείκτη επίπτωσης 100 και άνω, τα κέντρα παιδικής μέριμνας είναι κλειστά και προσφέρουν μόνο επείγουσα περίθαλψη – δηλαδή σήμερα σχεδόν σε όλη τη Βαυαρία.

Μόνο τρεις δήμοι βρίσκονται επί του παρόντος κάτω από την τιμή του 100, όπου τα κέντρα παιδικής μέριμνας έχουν περιορισμένη τακτική λειτουργία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.