Βαυαρία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid σε κλινική

Συναγερμός στη Βαυαρία καθώς οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν μία άγνωστη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η άγνωστη μετάλλαξη εντοπίστηκε σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου «Garmish- Partenkirchen».

Από τους συνολικά 73 που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid, οι 35 είχαν μολυνθεί από μία νέα μετάλλαξη του ιού. Ούτε σαν αυτή που βρέθηκε στη Βρετανία ούτε σαν αυτή που εντοπίστηκε στη Νότιο Αφρική.

Διεύθυνση κλινικής: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Σε συνέντευξη τύπου μπροστά από την κλινική, ο διευθυντής, Δρ. Clemens Stockhauser, δήλωσε ότι την Παρασκευή σε 35 από τους 73 ανθρώπους βρέθηκε στη Βαυαρία μια νέα μετάλλαξη στο γονίδιο του ιού. Αυτός ο ιός δεν είναι σε καμία περίπτωση μια από τις βρετανικές, νοτιοαφρικανικές παραλλαγές.

Τα δείγματα από τρεις ασθενείς που έχουν προσβληθεί στάλθηκαν στο Charité στο Βερολίνο για περαιτέρω ανάλυση. Μια πιο εις βάθος ανάλυση επιβεβαίωσε την υπόθεση ότι πρόκειται μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. Ωστόσο, είναι ακόμη εντελώς ασαφές ποια χαρακτηριστικά έχει ο μεταλλαγμένος ιός.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της μετάλλαξης πρέπει να αποκρυπτογραφηθούν προκειμένου να διευκρινιστεί τι την προκαλεί. Από πού προέρχεται η μετάλλαξη του ιού και αν είναι πιο μεταδοτική είναι προς το παρόν ασαφής. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αναμένονται κατά τα τέλη Ιανουαρίου.

Μετά από πολλές μολύνσεις με Covid 19 σε ασθενείς και υπαλλήλους σε δύο πτέρυγες, όλες οι επεμβάσεις ακυρώθηκαν. Η κλινική βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Münchner Merkur”, οι σταθμοί κορωνοϊού και οι επηρεαζόμενοι σταθμοί στον πέμπτο και έκτο όροφο είναι πλέον περιοχές απομόνωσης. Οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νοσοκομείο και το τμήμα υγείας συνεργάζονται στενά για την παρακολούθηση επαφών.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.