Βαυαρία: Καλλιτέχνες απειλούν με αιτήσεις να ανοίξουν όπερες

Το lockdown συνεχίζεται και στον τομέα του πολιτισμού. Ως αποτέλεσμα, πολλοί καλλιτέχνες στη Βαυαρία εξαντλούνται παρά την οικονομική βοήθεια του κράτους.

Η τέχνη πρέπει να πραγματοποιηθεί ξανά, αυτή είναι η γνώμη πολλών καλλιτεχνών και τώρα θέλουν να υποβάλουν επείγουσα αίτηση για το άνοιγμα των μουσικών θεάτρων.

Μουσικοί στη Βαυαρία ετοιμάζουν μια επείγουσα αίτηση για άνοιγμα συναυλιών και όπερας.

“Οι παραστατικές τέχνες βρίσκονται στην πραγματικότητα σε κάποιο είδος lockdown από τον Μάρτιο του 2020”, επέκρινε ένας από τους εμπνευστές, τραγουδιστής της όπερας Christian Gerhaher σε συνέντευξη με το γερμανικό πρακτορείο Τύπου. “Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.”

Ο Gerhaher συνεργάστηκε με άλλους τραγουδιστές και μουσικούς για να σχηματίσει την πρωτοβουλία “Stand up for art”, η οποία θέλει να προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας (VGH) με επείγουσα αίτηση, σε περίπτωση που ο πολιτισμός αγνοηθεί σε περαιτέρω χαλάρωση μέτρων.

Μελέτες έχουν δείξει ότι με τιμές εμφάνισης 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών μπορούν ακόμη και να ανοίξουν εντελώς με συγκριτικά χαμηλό κίνδυνο, δήλωσε ο Gerhaher, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου. Το κλείσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι “αδικαιολόγητο”.

Η πρωτοβουλία, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποστηρίζεται επίσης από τη βιολίστρια Anne-Sophie Mutter, τον τραγουδιστή και σκηνοθέτη της όπερας Rolando Villazón και τον μαέστρο Kent Nagano, ζητά να τεθεί η τέχνη και ο πολιτισμός στο ίδιο επίπεδο με την ελευθερία του συνέρχεσθαι και τη θρησκευτική ελευθερία. “Θέλουμε ίση μεταχείριση”.

“Φυσικά θέλουμε να καταπολεμηθεί η πανδημία με όλα τα εύλογα και διαθέσιμα μέσα”, τόνισε ο Gerhaher. “Αλλά θέλουμε επίσης να αντιμετωπίζονται οι τέχνες σύμφωνα με τη συνταγματική τους σημασία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.