Βαυαρία: Παραγγελία μασκών από εταιρεία στα μέρη του Υπ.Οικ

Ο Υπουργός Οικονομικών στη Βαυαρία, Aiwanger, υπερασπίστηκε την παραγγελία μασκών από έναν προμηθευτή αυτοκινήτων από τα μέρη του σε μια συνέντευξη στο BR.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι αγνόησε προσφορές από εξειδικευμένες εταιρείες και ζητά ειδικό έλεγχο.

Ως “μεγάλη τύχη για τη Βαυαρία” είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Βαυαρίας, Hubert Aiwanger, όταν επισκέφθηκε τον προμηθευτή αυτοκινήτων Zettl στο Weng κοντά στο Landshut τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία παράγει μάσκες FFP2 από το τέλος του έτους.

Παραγγελία μασκών από προμηθευτή αυτοκινήτων παρά τις προσφορές από εξειδικευμένες εταιρείες
Η αντιπολίτευση το βλέπει διαφορετικά.

Ο Aiwanger χρηματοδότησε μια εταιρεία που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το αγρόκτημά του και η οποία δεν είχε προηγουμένως εμπειρία στην κατασκευή ιατρικών μασκών.

Ο υπουργός υποστήριξε την εταιρεία με παραγγελία αξίας εκατομμυρίων, γράφει η εφημερίδα “SZ”. Ο Aiwanger αγνόησε τις προσφορές από εξειδικευμένες εταιρείες που από καιρό παράγουν προστατευτικές μάσκες.

“Πρέπει να λάβετε υπόψη την κατάσταση πριν από ένα χρόνο”, είπε ο Aiwanger στη συνέντευξή του. “Τότε ήταν σημαντικό να εξαρτόμαστε λιγότερο από τα κινεζικά προϊόντα”. Η τιμή ανά μάσκα ύψους πέντε ευρώ ήταν σύμφωνη με την αγορά εκείνη την εποχή.

Aiwanger: “Στην πραγματικότητα αξίζω διάκριση”

Η εν λόγω εταιρεία κατάφερε επίσης να δημιουργήσει μια αυτοματοποιημένη παραγωγή υψηλής ποιότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην αρχή δεν συνέφερε καν την εταιρεία η διαδικασία αυτή, διαβεβαιώνει ο υπουργός. “Εδώ η πολιτική αντιπολίτευση δημιουργεί ένα σκάνδαλο όπου κανονικά κάποιος θα έπρεπε πραγματικά να λάβει διάκριση”.

Το μέλος του SPD, Florian von Brunn, από την άλλη πλευρά, μιλά για κακή διαχείριση και κατηγορεί τον Aiwanger ότι αγόρασε “υπερτιμημένες μάσκες κάτω από εξαιρετικά αμφισβητήσιμες συνθήκες”. Ο Brunn ζητά ειδικό έλεγχο από την Ανώτατη Υπηρεσία Ελέγχου.

Ο Aiwanger εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προσβλητική δήλωση περί διαφάνειας του συνασπισμού CSU εναντίον του ως αντίδραση στην υπόθεση των μασκών.

Στα προτεινόμενα μέτρα, ο επικεφαλής του CSU Söder ξέχασε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, δηλαδή την απαγόρευση των εταιρικών δωρεών σε πολιτικά κόμματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα μεταφερθούν στην έδρα του κόμματος λίγο πριν από την προεκλογική εκστρατεία – αυτό είναι στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι ζητούν μια τέτοια απαγόρευση εδώ και δέκα χρόνια και πάντοτε αρνούνταν να δεχτούν δωρεές από εταιρείες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.