Βαυαρία: Σούπερ μάρκετ και καταστήματα είδη υγιεινής ανακουφίζονται

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Βαυαρίας, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη υγιεινής επιτρέπεται να προσφέρουν ξανά όλα τα προϊόντα τους. Αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια σε πολλούς εμπόρους.

Το αυστηρό lockdown εφαρμόζεται στη Βαυαρία εδώ και περίπου ένα μήνα. Επηρεάζονται πολλές επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών.

Οι πόρτες των καταστημάτων θα παραμείνουν κλειστές – αρχικά έως τις 14 Φεβρουαρίου. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η παράταση των μέτρων.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους επιχειρηματίες, μια απόφαση του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί μεγάλη έλλειψη κατανόησης.

Μέχρι τώρα, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη υγιεινής της Βαυαρίας μπορούσαν να προσφέρουν μόνο προϊόντα για καθημερινή κατανάλωση.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα έπρεπε να κλείσουν τους χώρους τους με παιχνίδια ή οικιακά είδη, για παράδειγμα. Αυτά δεν επιτρεπόταν να πουληθούν.

Ανατροπή της απαγόρευσης πωλήσεων

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ ανέτρεψε εν μέρει αυτές τις απαγορεύσεις πωλήσεων, γεγονός που οδήγησε την πόλη Kempten να στραφεί στο Υπουργείο Υγείας.

Ζητήθηκε από τις αρχές να αναθεωρήσουν τον κανονισμό απαγόρευσης πωλήσεων.

Την Τετάρτη (27 Ιανουαρίου), το Υπουργείο Υγείας ανέτρεψε εντελώς την απαγόρευση πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη υγιεινής μπορούν να προσφέρουν ξανά όλα τα προϊόντα τους. Ένας λιανοπωλητής παιχνιδιών από το Aichach χαρακτηρίζει την απόφαση ως “σαφή στρέβλωση του ανταγωνισμού”.

Έχει μόνο την επιλογή να πουλήσει τα προϊόντα του μέσω Click & Collect, δηλαδή να παραγγείλει ο πελάτης διαδικτυακά και να τα παραλάβει στο χώρο του.

Ωστόσο, οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 70 τοις εκατό λόγω του αυστηρότερου lockdown.

Οι κομμωτές της Βαυαρίας έπρεπε επίσης να κλείσουν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Στη Βρέμη, από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι του κλάδου βρήκαν μία “τρύπα” στον κανονισμό.

Επιτρέπεται να πραγματοποιούν επισκέψεις σε σπίτια. Τα κομμωτήρια όμως πρέπει και εκεί να παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι χειροτεχνίες και οι υπηρεσίες επιτρέπονται υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται τα μέτρα υγιεινής.

Ωστόσο, αυτή η “τρύπα” δεν υπάρχει στη Βαυαρία. Ο κανόνας διατυπώνεται πολύ πιο αυστηρά στην Βαυαρία: “Απαγορεύονται οι υπηρεσίες για τις οποίες είναι απαραίτητη η φυσική γειτνίαση με τον πελάτη, όπως κομμωτήρια, στούντιο καλλυντικών, στούντιο μασάζ ή παρόμοιες επιχειρήσεις”.

Και δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή. Εδώ και εβδομάδες, η συντεχνία των κομμωτών απευθύνει εκκλήσεις στην κρατική κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα κομμωτήρια.

Ο επικεφαλής της κρατικής συντεχνίας Christian Kaiser δηλώνει: “Χρειαζόμαστε μια προοπτική για τα κομμωτήριά μας”. Αλλά μέχρι στιγμής οι απαιτήσεις δεν έχουν εισακουστεί.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Στα ίχνη της αρχαίας ελληνικής κουζίνας

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.