Στα ίχνη της αρχαίας ελληνικής κουζίνας

Στα ίχνη της αρχαίας ελληνικής κουζίνας

Πεζοπορία, γρίφοι και μία μαγική μαγειρική βραδιά με συνταγές από την αρχαία Ελλάδα, από το Volkshochschule Waldkirch και την Κατερίνα Βενιέρη!

Μπείτε για λίγο στο μαγικό κόσμο των αρχαίων Ελλήνων! Ανακαλύψτε μέσα από την πεζοπορία, που θα κάνετε, και τους γρίφους, που θα σας ζητηθεί να λύσετε, τα υλικά και τις συνταγές για τη μαγειρική βραδιά που θα ακολουθήσει και μαγειρέψτε μαζί μας online, άνετα από τη δική σας κουζίνα.

Η πεζοπορία θα γίνει από τις 22 έως τις 29 Ιανουαρίου 2021 (ο καθένας επιλέγει ελεύθερα και μόνος του τις ώρες που θέλει να πραγματοποιήσει την πεζοπορία).

H μαγειρική βραδιά θα γίνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, από τις 18:00 έως τις 21:00, όπου ο καθένας μαγειρεύει από την κουζίνα του σπιτιού του συνδεδεμένος μέσα από το VHS.Cloud από τη συσκευή του.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 Ευρώ και για να εγγραφείτε μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: vhs-waldkirch@web.de

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου λοιπόν, η ανταμοιβή για τη λύση όλων των γρίφων θα είναι να κάνουμε τα μαγικά μας και να μεταφερθούμε λίγο στην αρχαία Ελλάδα φτιάχνοντας εδέσματα από την εποχή αυτή. Φυσικά προσαρμοσμένα λίγο στη σημερινή εποχή. Καθώς και ένα ποτό, που πρόσφεραν οι Ελευσίνιοι στη θεά Δήμητρα. Σαν παρηγοριά για την αρπαγή της κόρης της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα.

Η περιήγηση

Η περιήγηση έχει προγραμματιστεί ως εξής. Θα γίνει ένας περίπατος σε ολόκληρο το Waldkirch με 6 σταθμούς, που θα οδηγηθούν οι συμμετέχοντες. Και που θα πρέπει να βγάλουν από μία φωτογραφία στα σημεία αυτά.

Οι φωτογραφίες μετέπειτα θα ανέβουν στο vhs.cloud στην ψηφιακή αίθουσα, που έχει δημιουργηθεί, και η ανταμοιβή για κάθε φωτογραφία θα είναι μία συνταγή. Μαζί με την ιστορία της, που θα αποκαλύπτονται εκεί.

Η πεζοπορία θα γίνεται από τον καθένα στην ώρα που ο ίδιος θα επιλέξει και φυσικά με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει. Το σημαντικό είναι να φωτογραφηθούν και οι 6 σταθμοί!

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την ιδέα είναι να συνδυάσουμε τη διασκέδαση, την άθληση και το φαγητό. Και φυσικά να μοιραστούμε μία όμορφη εμπειρία, χωρίς να αφήσουμε τα μέτρα κατά της πανδημίας να μας εμποδίσουν να περάσουμε όμορφα μαζί με άλλους ανθρώπους. Έστω και ηλεκτρονικά.

Οι συνταγές της βραδιάς αυτές δεν περιέχουν κρέας και μπορούν να τα απολαύσουν και άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή! Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τα ίχνη της αρχαίας ελληνικής κουζίνας!

Περισσότερα μαθήματα και πληροφορίες από το VHS Waldkirch θα βρείτε στη ιστοσελίδα https://www.vhs-waldkirch.de/

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.