Βαυαρία: Το άνοιγμα καταστημάτων δομικών υλικών προκαλεί κριτική

Στις συνοριακές πόλεις Ulm και Neu-Ulm επικρατεί μεγάλη αντίδραση στο άνοιγμα καταστημάτων δομικών υλικών στη Βαυαρία.

Ulm / Neu-Ulm – Ο δήμαρχος του Ulm, Gunter Czisch, μαζί με την ομόλογό του του Neu-Ulm, Katrin Albsteiger, μίλησε υπέρ μιας ομοιόμορφης προσέγγισης.

Ένα άνοιγμα “σε μικρά βήματα κάθε λίγες μέρες” δεν έχει νόημα, ανακοίνωσε ο Czisch την Πέμπτη. “Στο τέλος, κανείς δεν το καταλαβαίνει αυτό. Και τότε οι άνθρωποι επαναστατούν”, δήλωσε ο πολιτικός.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι τα καταστήματα δομικών υλικών, τα φυτώρια και τα κέντρα αισθητικής θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από τη Δευτέρα. Αυτό δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σε μια συνέντευξή τους στο Südwestrundfunk (SWR), οι δύο ηγέτες των πόλεων επεσήμαναν ότι διαφορετικοί κανόνες στα δύο γειτονικά ομοσπονδιακά κρατίδια θα οδηγήσουν σε τουρισμό για ψώνια και έτσι σε δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών την άνοιξη του 2020.

“Οι ομοιόμορφοι κανόνες θα πρέπει να ισχύουν ιδιαίτερα στις συνοριακές περιοχές. Αυτό θα εξασφαλίσει επίσης μεγαλύτερη αποδοχή”, δήλωσε ο Albsteiger στο SWR.

Από την άποψη του Czisch, θα πρέπει να επιτρέπεται να ανοίξει ξανά ολόκληρο το λιανικό εμπόριο, αρκεί να ακολουθεί τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής και να υπάρχει μια στρατηγική για τεστ για τους εργαζομένους.

Η γενική διευθύντρια του Εμπορικού Συνδέσμου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Sabine Hagmann, ενοχλήθηκε από τις ενέργειες της κυβέρνησης της Βαυαρίας, όπως δήλωσε την Πέμπτη κατόπιν αιτήματος.

Επιθυμεί μια ομοιόμορφη προσέγγιση. Την άνοιξη του 2020, καταβλήθηκαν ακόμη προσπάθειες για τη θέσπιση ενιαίων κανόνων, αλλά τώρα όλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, είπε η Hagmann.

Εάν τα καταστήματα δομικών υλικών ανοίγουν μόνο στη Βαυαρία τη Δευτέρα, τότε αναμένεται και πάλι τουρισμός για ψώνια.

Αντίθετα, σε ολόκληρο το λιανικό εμπόριο θα πρέπει τώρα να επιτραπεί να ανοίξει ξανά. “Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”, δήλωσε η Hagmann.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.