Στουτγκάρδη: Αφιέρωμα στην Johanneskirche και τη λίμνη Feuersee

Η εκκλησία Johanneskirche στη λίμνη Feuersee στη Στουτγκάρδη είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα στα δυτικά της Στουτγκάρδης.

Η νεο-γοτθική Johanneskirche χτίστηκε το 1865 – 1876 από τον αρχιτέκτονα Christian Friedrich von Leins και ήταν η πρώτη νέα εκκλησία της Στουτγκάρδης μετά τη Μεταρρύθμιση.

Johanneskirche στη λίμνη Feuersee

Ο αρχικός πύργος ύψους 66 μέτρων και το εσωτερικό της εκκλησίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμούς το 1943 και το 1944. Κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησης, κάποια μέρη της δεν αποκαταστάθηκαν αρχικά για οικονομικούς λόγους. Σήμερα πολλοί βλέπουν αυτόν τον πύργο ως μνημείο ενάντια στον πόλεμο.

Οι πρόσφατα σχεδιασμένες όχθες της λίμνης Feuersee με πολλά καθίσματα και υπέροχη θέα στην εκκλησία Johanneskirche σας προσκαλούν να κάνετε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα, όχι μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ένα ταξίδι σε αυτήν την ειδυλλιακή πλατεία στο κέντρο της πόλης αξίζει σίγουρα τον κόπο. Μία φορά το μήνα διοργανώνεται και μια όμορφη υπαίθρια αγορά τα Σάββατα.

Στουτγκάρδη Johanneskirche εκκλησία

Τοποθεσία & Επικοινωνία

Johanneskirche, Gutenbergstrasse 11, 70176 Στουτγκάρδη

Ιστοσελίδα

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Στουτγκάρδη Johanneskirche καθολική εκκλησία Στουτγκάρδη καθολική εκκλησία

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.