Πολύς χρόνος για τις διαδικασίες – 25 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι φυλακές της Βαυαρίας αναγκάστηκαν να αποφυλακίσουν συνολικά 25 υπόπτους από την προφυλάκισή τους τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή οι διαδικασίες τους διήρκεσαν πολύ. Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βαυαρίας κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Ένωση Γερμανών Δικαστών (DRB) είχε δημοσιεύσει στοιχεία στην εφημερίδα Deutsche Richterzeitung: σύμφωνα με αυτά, τουλάχιστον 66 ύποπτοι αποφυλακίστηκαν για τον λόγο αυτό από την προφυλάκισή τους στη Γερμανία το 2021, το 2020 υπήρξαν 40 τέτοιες αποφυλακίσεις και το 2019, με 69, ακόμη και ελαφρώς περισσότερες από το 2021.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βαυαρίας ανέφερε μόνο δύο τέτοιες περιπτώσεις για το έτος 2019 πριν από την πανδημία. Ωστόσο, με 10, το 2018 ήταν ήδη στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο έτος της πανδημίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.