Αλλαγή αδειών οδήγησης στη Γερμανία: Για ποιους ισχύει;

Αλλαγή αδειών οδήγησης στη Γερμανία: Φέτος, ορισμένοι οδηγοί θα πρέπει να αλλάξουν τις άδειες οδήγησής τους. Ποιες προθεσμίες θα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε την επιβολή προστίμου.

Αντιμέτωπη με την πανδημία, η πρώτη προθεσμία για την υποχρεωτική αλλαγή αδειών οδήγησης παρατάθηκε. Τώρα η προθεσμία πλησιάζει.

Δυνατότητα για αλλαγή αδειών οδήγησης στη Γερμανία: έως τις 19 Ιουλίου 2022

Οι οδηγοί που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1953 και 1958 και έχουν παλαιές χάρτινες άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 1998 πρέπει να αλλάξουν τις άδειες τους έως τις 19 Ιουλίου 2022.

Νέοι νόμοι τον Ιούλιο στη Γερμανία: Ποιοι να αναμένουν χρήματα;

Περίπου 43 εκατομμύρια άδειες οδήγησης στη Γερμανία θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033. Αυτό οφείλεται στους κανονισμούς της ΕΕ.

Στο μέλλον, οι άδειες οδήγησης δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν και θα είναι ομοιόμορφες σε όλη την ΕΕ. Επιπλέον, όλες οι άδειες οδήγησης πρέπει να καταγράφονται σε βάση δεδομένων για την αποτροπή της κατάχρησης.

Τα έτη για αλλαγή αδειών οδήγησης στη Γερμανία με μια ματιά

  • Πριν από το 1953: αλλαγή έως τις 19 Ιανουαρίου 2033
  • 1953 έως 1958: αλλαγή έως τις 19 Ιουλίου 2022
  • 1959 έως 1964: αλλαγή έως τις 19 Ιανουαρίου 2023
  • 1965 έως 1970: αλλαγή έως τις 19 Ιανουαρίου 2024
  • 1971 ή μεταγενέστερο: αλλαγή έως τις 19 Ιανουαρίου 2025

Τι θα συμβεί μετά τη λήξη της προθεσμίας στη Γερμανία;

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών, η παλιά άδεια οδήγησης καθίσταται άκυρη μετά την παρέλευση των αντίστοιχων προθεσμιών.

Επιπλέον, θα επιβληθεί προειδοποιητικό πρόστιμο δέκα ευρώ. Ωστόσο, η ίδια η άδεια οδήγησης παραμένει αμετάβλητη. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η νέα εξέταση για την άδεια οδήγησης.

Γιατί αντικαθίστανται οι άδειες οδήγησης και στη Γερμανία;

Το ενιαίο έγγραφο σε επίπεδο ΕΕ έχει ως στόχο να παρέχει την πλέον σύγχρονη προστασία ενάντια στην παραχάραξη. Οι ιδιοκτήτες αναγνωρίζονται ευκολότερα κατά τους ελέγχους εάν η φωτογραφία δεν είναι τόσο παλιά. Σύμφωνα με την ADAC, η αλλαγή κοστίζει 25 ευρώ.

Πώς θα είναι η νέα άδεια οδήγησης από το 2022 και στη Γερμανία;

Εντός της ΕΕ, αρχίζει να καθιερώνεται η άδεια οδήγησης σε μορφή κάρτας. Αυτό ακριβώς το έγγραφο αντικαθιστά σταδιακά τις γκρίζες και ροζ άδειες οδήγησης στη Γερμανία από το 2022.

Υποστήριξε την προσπάθεια του GRland

Θέλεις να διαβάζεις περισσότερα χρήσιμα άρθρα για την ζωή στη Γερμανία; Ακολούθησε μας στο Facebook και στήριξε την προσπάθεια μας, δωρεάν, με ένα σου κλικ ΕΔΩ.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.