700.000 ευρώ ανακαίνιση της Viktualienmarkt του Μονάχου

Μόναχο: 700.000 ευρώ ανακαίνιση της Viktualienmarkt

Λουλούδια, παγκάκια, σταντ για ποδήλατα: Η Viktualienmarkt έχει ανανεωθεί με χρηματοδότηση από την πρωτοβουλία της ΕΕ για το κέντρο της πόλης (REACT-EU).

Η πόλη τοποθέτησε φυτά, κινητά έπιπλα δρόμου και νέο φωτισμό σε όλη την αγορά και δημιούργησε περισσότερο χώρο για ποδήλατα στις άκρες της αγοράς.

Αυτό είναι το τι έχει αλλάξει

  • Μεταξύ άλλων, 20 γλάστρες με φυτά φυτεύτηκαν με πολύχρωμο και φιλικό προς τις μέλισσες τρόπο.
  • Επιπλέον, τοποθετήθηκαν οκτώ βιώσιμα, πολύχρωμα παγκάκια, 40 καρέκλες και 40 ξύλινα και μεταλλικά σκαμπό, καθώς και δύο μεγάλα καμπυλωτά ξύλινα παγκάκια και 100 καρέκλες.
  • Καλά νέα για όλους όσους επισκέπτονται την αγορά με ποδήλατο: 20 επιπλέον θέσεις στάθμευσης εγκαταστάθηκαν σε δύο εισόδους της αγοράς (προς Rosental και Frauenstraße).
  • Τέσσερις από τις πέντε νέες προθήκες LED για τους χάρτες επισκόπησης της Viktualienmarkt έχουν ήδη εγκατασταθεί – η μία βρίσκεται ήδη σε κεντρικό σημείο.
  • Συνολικά δέκα ηλιακά φώτα με ενσωματωμένες γλάστρες φυτών εγκαθίστανται σε όλη την αγορά- ένα από αυτά έχει ήδη τοποθετηθεί. Ο φωτισμός των κύριων μονοπατιών έχει βελτιωθεί με τη μετατόπιση ορισμένων υφιστάμενων φαναριών.

Κόστος: 700.000 ευρώ. Το μέτρο υλοποιήθηκε από την Markthallen München και την επικεφαλής της Kristina Frank.

Η δήμαρχος Verena Dietl (43, SPD) είναι επίσης ενθουσιασμένη: “Χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ, η Viktualienmarkt είναι τώρα ακόμη πιο άνετη, γοητευτική και ελκυστική.

Τα μέτρα μας αναβαθμίζουν περαιτέρω το κέντρο της πόλης – θα θέλαμε να δούμε κι άλλες τέτοιες βιώσιμες επενδύσεις για το Μόναχο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης