Έρευνα: Είναι δίκαιος ο μισθός που λαμβάνετε στη Γερμανία;

Έρευνα: Είναι δίκαιος ο μισθός που λαμβάνετε στη Γερμανία;

Μετά την επικαιροποίηση του Άτλαντα Μισθών για το 2023, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης δημοσίευσε νέα στοιχεία για τους μέσους μισθούς στη Γερμανία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Άτλαντα για να διαπιστώσετε αν λαμβάνετε δίκαιο μισθό για την εργασία σας.

Χρησιμοποιήστε τον Άτλαντα Μισθών για να συγκρίνετε τους μισθούς σας στη Γερμανία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης ενημέρωσε τον Άτλαντα Μισθών της, ένα διαδικτυακό εργαλείο όπου ο καθένας μπορεί να εισάγει το επάγγελμά του (από μια επιλογή 4.000 διαφορετικών επιλογών) και να δει πόσα κερδίζουν κατά μέσο όρο οι εργαζόμενοι στη Γερμανία.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε ανά ομόσπονδο κρατίδιο, πόλη, φύλο και ηλικία για να δείτε πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τον μισθό.

Ο Άτλαντας Μισθών έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στη Γερμανία να εκτιμήσουν και να διαπραγματευτούν καλύτερα τους μισθούς τους, καθώς και να δουν πώς η ανάληψη πρόσθετης κατάρτισης μπορεί να επηρεάσει τις αποδοχές τους.

Μπορείτε να ελέγξετε τον Άτλαντα Μισθών μέσω του ιστότοπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (στα γερμανικά).

Ο μέσος μισθός στη Γερμανία το 2022 ήταν 3.646 ευρώ το μήνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, ο μέσος ακαθάριστος μισθός στη Γερμανία είναι 3.646 ευρώ μηνιαίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 130 ευρώ σε σύγκριση με το 2021.

Το ποσό αυτό ισχύει μόνο για άτομα που εργάζονται με πλήρες ωράριο σε θέσεις εργασίας που υπόκεινται σε κοινωνική ασφάλιση.

Δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης ή όσους εργάζονται με συμβάσεις mini- και midi-job.

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης δήλωσε ότι η αύξηση μπορεί να εξηγηθεί από τη μείωση των ατόμων που εργάζονται με μειωμένο ωράριο μετά την κατάργηση των περιορισμών λόγω του κοροναϊού και την αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων που υπόκεινται σε συλλογικές συμβάσεις.

Οι γιατροί, οι πιλότοι και οι μηχανολόγοι μηχανικοί παραμένουν μεταξύ των πιο υψηλά αμειβόμενων εργαζομένων στη Γερμανία.

Αν αναλυθούν ανά ομόσπονδο κρατίδιο, οι υψηλότερες αποδοχές εντοπίζονται στο Αμβούργο, όπου ο μέσος μισθός είναι 4.127 ευρώ μηνιαίως, και ακολουθούν η Βάδη-Βυρτεμβέργη (3.977 ευρώ) και η Έσση (3.938 ευρώ).

Οι εργαζόμενοι στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία (2.935 ευρώ), τη Θουριγγία (2.945 ευρώ) και τη Σαξονία-Άνχαλτ (2.993 ευρώ) κερδίζουν τους χαμηλότερους διάμεσους μισθούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης