9 χρήσιμες εφαρμογές για τους ομογενείς που ζουν στο Βερολίνο

9 χρήσιμες εφαρμογές για τους ομογενείς που ζουν στο Βερολίνο

Από τη μετακίνηση μέχρι την εύρεση των καλύτερων εκδηλώσεων στο “Kiez” σας, εδώ είναι μερικές από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που πρέπει να έχετε ως ξένος κάτοικος στη γερμανική πρωτεύουσα.

Παρακολουθήστε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με την εφαρμογή BVG

Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, η λέξη “Ersatzverkehr” (μεταφορά αντικατάστασης) είναι μια λέξη που θα συνηθίσετε γρήγορα.

Για να γνωρίζετε ποια τρένα και τραμ του U-Bahn και του S-Bahn λειτουργούν (και πιο συχνά ποια δεν λειτουργούν), αυτή είναι η εφαρμογή που πρέπει να έχετε.

Χαρτογραφεί όλες τις διαδρομές και τα δρομολόγια για να φτάσετε στον προορισμό σας με τον ταχύτερο και λιγότερο περίπλοκο τρόπο – και γενικά σχεδιάζει το ταξίδι σας με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το Google Maps.

Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να ζήσω στο Βερολίνο;
Παρακολουθήστε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με την εφαρμογή BVG

Γνωρίζοντας τι συμβαίνει δίπλα σας με την εφαρμογή Kiez-App

Πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν στο Βερολίνο βρίσκουν συχνά την πρωτεύουσα πολύ μεγάλη και χαώδη.

Αλλά οι ίδιοι οι Βερολινέζοι το έχουν συνηθίσει αυτό και έχουν βρει μια λύση: οι περισσότεροι από αυτούς απλά μένουν κατά κύριο λόγο στο Kiez τους, το οποίο μειώνει το μέγεθος της πόλης πολλές φορές.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η εφαρμογή Kiez-App: οι χρήστες λαμβάνουν τοπικές ειδήσεις και πληροφορίες για τη δική τους συνοικία.

Μια ενότητα επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να προωθήσουν τις δικές τους δραστηριότητες και πρωτοβουλίες και να βρουν άλλους που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές.

Μια παρόμοια και αξιοσημείωτη εναλλακτική λύση είναι η εφαρμογή Nebenan (διπλανή πόρτα), η οποία διαθέτει επίσης μια αγορά με πράγματα που οι γείτονές σας θέλουν να αγοράσουν, να πουλήσουν ή απλώς να χαρίσουν.

Μετακόμιση στη Γερμανία: Οι 5 πιο ελκυστικές πόλεις
Γνωρίζοντας τι συμβαίνει δίπλα σας με την εφαρμογή Kiez-App

Βρείτε τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές (και κάντε περιήγηση στα αξιοθέατα) με το komoot

Με την εφαρμογή “komoot Bike Berlin”, οι λάτρεις της ποδηλασίας μπορούν να εξερευνήσουν την πρωτεύουσα -ή το γειτονικό Βρανδεμβούργο- με προτεινόμενες διαδρομές ή ακόμα και να δημιουργήσουν τις δικές τους.

Η πλοήγηση, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας ήχου, κατά μήκος των ποδηλατικών διαδρομών γίνεται με τη χρήση GPS.

Εκτός από τη διαδρομή, η εφαρμογή προβάλλει επίσης ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην περιοχή, ώστε να είναι δυνατή η αυθόρμητη περιήγηση στα αξιοθέατα.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η υψηλή κατανάλωση μπαταρίας, καθώς το GPS πρέπει να παραμένει ενεργοποιημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Αφού καταγραφούν, ωστόσο, οι ποδηλατικές περιηγήσεις μπορούν να ανακληθούν ξανά και ξανά σε λειτουργία εκτός σύνδεσης.

Μάθετε για την πλούσια ιστορία του Βερολίνου με την εφαρμογή BerlinHistory

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της ζωής στην πρωτεύουσα είναι ότι υπάρχει κυριολεκτικά παντού ιστορία.

Με την εφαρμογή BerlinHistory, θα καταλάβετε τι ακριβώς ήταν κάποτε αυτό το περίτεχνο κτίριο από το οποίο περνάτε.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορους τύπους ιστορικών εγγράφων σε αμέτρητα σημεία της πρωτεύουσας – από φωτογραφίες μέχρι ηχητικά ντοκουμέντα και ιστορικούς χάρτες.

Το Βερολίνο ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του
Μάθετε για την πλούσια ιστορία του Βερολίνου με την εφαρμογή BerlinHistory

Να είσαι εκεί που παίζει η μουσική με το RA Advisor

Το Βερολίνο είναι γνωστό για την έντονη και ετερόκλητη νυχτερινή ζωή του, αλλά μερικές φορές υπάρχουν τόσα πολλά που είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Το RA, που δημιουργήθηκε από το cult μουσικό περιοδικό Resident Advisor, σας βοηθά να παρακολουθείτε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις χορευτικής μουσικής, τις βραδιές σε κλαμπ και τα πάρτι που γίνονται στην πρωτεύουσα, με εξατομικευμένες ειδοποιήσεις, ώστε να μην χάνετε τίποτα από τη διασκέδαση.

Για γενικές βραδινές εκδηλώσεις ή για να συναντήσετε ομοϊδεάτες σας, η εφαρμογή Meetup.com είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή για να δείτε τι συμβαίνει κοντά σας, είτε πρόκειται για συγκέντρωση ομογενών σε ένα Kneipe είτε για βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Συνάντηση με άλλες οικογένειες με παιδιά με το Mello

Το Βερολίνο είναι γνωστό ως πόλη των εργένηδων, με ένα σωρό πάρτι που διαρκούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της νύχτας.

Αλλά για τους ανθρώπους με παιδιά στην πόλη, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να συναντήσουν άλλες οικογένειες, ειδικά διεθνείς, για δραστηριότητες όσο ο ήλιος λάμπει ακόμα (τουλάχιστον υποθετικά στο Βερολίνο).

Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς να συνδεθούν με άλλους γονείς για να κανονίσουν ραντεβού για παιχνίδι ή απλά συναντήσεις σε παιδότοπους ακριβώς στη γειτονιά τους και να δουν τι εκδηλώσεις φιλικές προς τα παιδιά γίνονται γύρω τους.

Παραμένετε ασφαλείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το NINA

Ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η εξάπλωση καπνού ή η κακοκαιρία, είναι κάτι που σίγουρα θέλετε να γνωρίζετε – και κατά προτίμηση το συντομότερο δυνατό.

Η εφαρμογή NINA παρέχει στους χρήστες ενημερώσεις λεπτό προς λεπτό για οποιαδήποτε κατάσταση, από μικρές ενοχλήσεις έως επείγοντα ζητήματα.

Για παράδειγμα, αν βρεθεί μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο -όπως συμβαίνει συχνά- θα μάθετε αμέσως αν και πότε εκκενώνεται η γειτονιά σας, ενώ αν πλησιάζει ισχυρή καταιγίδα, το NINA θα σας ενημερώσει ότι είναι καλύτερα να μείνετε στο σπίτι.

Εξοικονόμηση χρημάτων (και προστασία του περιβάλλοντος) με το Too Good To Go

Αν θέλετε να κάνετε κάτι κατά της σπατάλης τροφίμων και παράλληλα να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, το “Too good to go” είναι ο σωστός τρόπος.

Διάφορα εστιατόρια και αρτοποιεία μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα προσφέρουν εδώ το φαγητό που περισσεύει σε ειδική τιμή.

Η εφαρμογή κάνει ταξινόμηση ανάλογα με την τοποθεσία ή την ώρα παραλαβής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μερίδες μπορούν να δεσμευτούν και να πληρωθούν μέσω της εφαρμογής – και κάθε προσφορά δείχνει την ώρα κατά την οποία το φαγητό θα είναι έτοιμο για παραλαβή.

Στο Βερολίνο οι συμμετέχοντες κυμαίνονται από το κομψό ξενοδοχείο 25 hours κοντά στο Ku’Damm μέχρι το εκπτωτικό σούπερ μάρκετ Netto.

Εξερευνώντας επιλογές χωρίς κρέας με τον οδηγό Vegan Guide Berlin

Το Βερολίνο είναι τόσο φιλικό προς τους χορτοφάγους, που ακόμη και ένας barista του Starbucks μπορεί να ρωτήσει τους πελάτες αν θέλουν τον καφέ τους με “Kuhmilch” (γάλα αγελάδας) αντί για μια vegan εναλλακτική λύση.

Επειδή όμως οι άνθρωποι είναι τόσο κακομαθημένοι στις επιλογές χωρίς κρέας στην πρωτεύουσα, αυτή η εφαρμογή βοηθά τους μη κρεατοφάγους να εντοπίσουν την πραγματική creme de la creme (εφόσον είναι vegan, φυσικά).

Το Vegan Guide διαθέτει συνδέσμους προς εκατοντάδες εστιατόρια, ταχυφαγεία και παγωτατζίδικα, περισσότερα από 100 καφέ που προσφέρουν ροφήματα με γάλα σόγιας, περισσότερα από 200 αρτοποιεία και άλλα 100 σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ακόμη και ένα “κρεοπωλείο” που διαθέτει vegan προϊόντα – οπότε ό,τι κι αν έχετε όρεξη, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσετε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.