Ποιοι φοιτητές δικαιούνται αναβάθμιση στο Deutschlandticket;

Schwarzfahren: Πολίτες επιθυμούν να μην είναι ποινικό αδίκημα

Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε μια εθνική πολιτική για να μπορούν οι φοιτητές να αποκτήσουν ένα μειωμένο εισιτήριο Deutschlandticket.

Εν τω μεταξύ, όσοι σπουδάζουν σε δύο γερμανικές πόλεις μπορούν ήδη να επωφεληθούν από τις τοπικές πολιτικές για μειωμένα εισιτήρια.

Οι φοιτητές του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης (Όντερ) αποκτούν μειωμένο εισιτήριο Deutschlandticket

Μετά από μήνες πολιτικών ταλαντεύσεων, την 1η Μαΐου, όλοι στη Γερμανία μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά τη συνδρομή των 49 ευρώ του Deutschlandticket.

Οι φοιτητές στη Γερμανία, οι οποίοι είναι ήδη υποχρεωμένοι να πληρώνουν μερικές εκατοντάδες ευρώ κάθε έξι μήνες για ένα εισιτήριο τοπικών μεταφορών ως μέρος των διδάκτρων του εξαμήνου τους, σήκωναν με ανυπομονησία τα χέρια ψηλά και ρωτούσαν: “Κι εμείς; Θα έχουμε κι εμείς έκπτωση;”

Μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηση έχει μόνο υποσχεθεί ότι μια εθνική πολιτική είναι στα σκαριά, λέγοντας ότι “μια μόνιμη και ομοιόμορφη εθνική ενσωμάτωση του εξαμηνιαίου εισιτηρίου στο Deutschlandticket θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό”.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές κυβερνήσεις του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης (Όντερ) έχουν εφαρμόσει τη δική τους πολιτική εκπτώσεων.

Πώς μπορούν οι φοιτητές να αναβαθμιστούν στο Deutschlandticket;

Από την 1η Ιουνίου και μετά, εάν σπουδάζετε σε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Βερολίνο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση αναβάθμισης του εξαμηνιαίου εισιτηρίου σας σε Deutschlandticket μέσω του ιδρύματός σας, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα RIDE Campus.

Εάν επιλέξετε την αναβάθμιση, η οποία κοστίζει 13,95 ευρώ το μήνα, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το εξαμηνιαίο εισιτήριό σας στα περιφερειακά τρένα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή δημοκρατία, ακόμη και σε ορισμένα σύνορά της!

Μόλις πληρώσετε για την αναβάθμισή σας, θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν κωδικό QR, τον οποίο πρέπει να επιδείξετε μαζί με τη φοιτητική σας ταυτότητα, προκειμένου να αποδείξετε στους ελεγκτές την αγορά του Deutschlandticket.

Δυστυχώς, η αναβάθμιση του εισιτηρίου δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τους φοιτητές σε χαρτί ή σε μορφή κάρτας chip.

Πρέπει επίσης να θυμάστε να αναβαθμίζετε το εισιτήριό σας κάθε μήνα.

Εκτός της πρωτεύουσας, ένα άλλο πανεπιστήμιο έχει δηλώσει ότι θα διαθέσει έκπτωση για φοιτητές στο Deutschlandticket πριν από μια απόφαση πολιτικής σε εθνικό επίπεδο.

Οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Viadrina στη Φρανκφούρτη (Όντερ), μια πόλη στο Βρανδεμβούργο, θα μπορούν να αναβαθμίσουν τα εξαμηνιαία εισιτήριά τους σε Deutschlandticket για 15,67 ευρώ το μήνα.

Αυτά τα εκπτωτικά προγράμματα στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη (Όντερ) αποτελούν προσωρινή πολιτική, ενώ τα κρατίδια συνεχίζουν να αναζητούν μια πανεθνική λύση.

Σύμφωνα με τις διαφορετικές προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης και των υπουργών Μεταφορών της Γερμανίας, μια πανεθνική πολιτική Deutschlandticket για φοιτητές ή το “Deutschlandticket Uni” θα εφαρμοστεί ήδη από το χειμερινό εξάμηνο του 2023 ή ήδη από το επόμενο καλοκαίρι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης