Φυσικό αέριο: Το μπαλάκι στην Γερμανία «πετάει» η Ρωσία

Η ρωσική Gazprom ζητά από την γερμανική Siemens να δηλώσει εγγράφως ότι επιτρέπει την επιστροφή στη Ρωσία τουρμπίνας, που είχε σταλεί για επισκευή στον Καναδά, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1

Το μπαλάκι των ευθυνών στην Γερμανία πετά η Ρωσία σχετικά με το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 στις 21 Ιουλίου, μετά τα προγραμματισμένα έργα επισκευής.

Την αγωνία στο κόκκινο για έναν «παγωμένο» χειμώνα στην Ευρώπη ανεβάζει η ρωσική Gazprom. Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει τις στρόφιγγες του αγωγού Nord Stream 1 στις 21 Ιουλίου και ζητά από την γερμανική Siemens να δηλώσει εγγράφως ότι επιτρέπει την επιστροφή στη Ρωσία τουρμπίνας, που είχε σταλεί για επισκευή στον Καναδά.

Το σχέδιο της Κομισιόν

Έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο να μην επανέλθει η ροή αερίου προς την Ευρώπη ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες.

Το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει εξοικονόμηση φυσικού αερίου τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από την βιομηχανία. Συγκεκριμένα, για τα νοικοκυριά θα προταθεί να μειωθούν οι θερμοστάτες κατά ένα βαθμό Κελσίου, στα δημόσια και τα εμπορικά κτίρια να μπουν υποχρεωτικοί περιορισμοί, όπως η θέρμανση να μην ξεπερνά τους 19 βαθμούς και τα κλιματιστικά να μην είναι κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Να εξοικονομήσει φυσικό αέριο θα κληθεί και η βαριά βιομηχανία της Ευρώπης. Προτεραιότητα θα δοθεί μόνο σε βιομηχανίες με κοινωνικό αντίκτυπο, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες και τα εργοστάσια τροφίμων.

Η αδυναμία της Ευρώπης να σταθεί ενωμένη στο θέμα του αερίου προκαλεί ειρωνικά σχόλια στη Ρωσία.

Πηγή: tovima.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.