Το αεροδρόμιο που ανήκει σε τρεις διαφορετικές χώρες

Μία χώρα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, έχει παραπάνω από ένα αεροδρόμιο, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της. Κι αυτό ισχύει ακόμη και για τα μικρότερα κράτη του κόσμου.

Όμως, ξέρατε ότι υπάρχει ένα αεροδρόμιο, το οποίο ανήκει σε παραπάνω από μία χώρα; Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, του οποίου οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε παραπάνω από μία χώρα;

Αεροδρόμιο Basel-Mulhouse-Freiburg

Ο λόγος για το αεροδρόμιο Basel-Mulhouse-Freiburg, το οποίο χωρίζεται όχι απλώς στα δύο, αλλά στα τρία, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές χώρες.

Συγκεκριμένα, την Ελβετία (Βασιλεία), τη Γαλλία (Μουλχάουζ) και τη Γερμανία (Φράιμπουργκ).

Από τις τρεις πόλεις, η πιο κοντινή στο αεροδρόμιο είναι η Βασιλεία και γι’ αυτό τον λόγο η επίσημη κωδική ονομασία του είναι BSL.

Το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου βρίσκεται πάνω σε γαλλικό έδαφος, ενώ μια μικρή έκταση του αερολιμένα ανήκει και στην Ελβετία, χάρη σε μια ειδική διμερή συμφωνία των δύο χωρών.

Από το ‘80, πάντως, λόγω της εγγύτητας με το έδαφος της Γερμανίας, στο διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου συμμετέχουν και οι γερμανικές αρχές.

Όσον αφορά την ασφάλεια του αερολιμένα, αυτή έχει παραχωρηθεί πλήρως στις γαλλικές αστυνομικές αρχές.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές που εκτελούνται στο γαλλικό τμήμα του αεροδρομίου γίνονται με ευρώ, ενώ οι συναλλαγές που εκτελούνται στο ελβετικό τμήμα πραγματοποιούνται με φράγκο.

Ευτυχώς, πάντως, για να διασχίσεις το κτίριο από τη γαλλική προς την ελβετική πλευρά -και το αντίθετο- δεν χρειάζεται να περάσεις έλεγχο διαβατηρίων, καθώς η Ελβετία αποτελεί μέλος της Ζώνης Σένγκεν.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης: Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας; |

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.