Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας;

Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας; Σύγχυση με τους κανόνες στη Γερμανία.. 2G, 3G ή τίποτα από τα παραπάνω;

Δείτε ποιοι κανόνες ισχύουν τώρα στο κάθε κρατίδιο της Γερμανίας

Είτε στον κινηματογράφο, είτε σε εκδηλώσεις, είτε στην εστίαση, είτε στο κομμωτήριο, είτε στο λιανικό εμπόριο: τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν πλέον λίγο πολύ αυστηρούς κανόνες πρόσβασης.

Οι διαφορές είναι μεγάλες – μέχρι και το ερώτημα πόσο παλιό μπορεί να είναι ένα γρήγορο τεστ, για παράδειγμα, και αν ένα τέτοιο τεστ είναι επαρκές.

Πριν την επισκόπηση, μια διευκρίνηση των όρων

  • 2G στη Γερμανία: Πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.
  • 2G+ στη Γερμανία: Πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες που έχουν υποβληθεί σε τεστ.
  • 3G στη Γερμανία: Πρόσβαση σε εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα με αρνητικό τεστ (είτε rapid είτε μοριακό).
  • 3G+ στη Γερμανία: Πρόσβαση σε εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα με αρνητικό τεστ PCR (μοριακό).

 

Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας;
Μέτρα Covid στα Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας

 Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας; – Ακολουθεί μια επισκόπηση

Βάδη-Βυρτεμβέργη: θα τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός 2G

Εδώ, ο αριθμός των 390 ασθενών με Covid σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα επιτευχθεί πιθανώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Τότε θα τεθεί σε ισχύ το λεγόμενο επίπεδο συναγερμού – και μαζί του και ο κανονισμός 2G: κινηματογράφοι, εστιατόρια, θέατρα, γκαλερί, μουσεία, εκθέσεις, φεστιβάλ, πάρτι σε κλαμπ και πολλοί άλλοι χώροι θα παραμείνουν απαγορευμένοι για τους ανεμβολίαστους.

Βαυαρία: 2G σε εθνικό επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου

Στο κρατίδιο της Βαυαρίας, ο κανονισμός 2G τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη. Την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη, 16 Νοεμβρίου), ο κανόνας 2G θα τεθεί σε ισχύ σε εθνικό επίπεδο.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα υπόκεινται σε περιορισμούς πρόσβασης στους τομείς της εστίασης και των ξενοδοχείων. Οι υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα θα παραμείνουν απαλλαγμένες από αυτό, εκεί θα ισχύει πρόσβαση με μοριακό αρνητικό τεστ.

Βερολίνο: εκτεταμένο 2G από τις 15 Νοεμβρίου

Από τη Δευτέρα, οι εκτεταμένοι κανόνες 2G θα ισχύουν στην πρωτεύουσα. Τότε μόνο οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες θα έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία ή γκαλερί, για παράδειγμα- ένα αρνητικό τεστ δεν θα είναι πλέον αρκετό.

Αυτό ισχύει επίσης για εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως σάουνες και ιαματικά λουτρά ή αίθουσες ψυχαγωγίας, καθώς και για κλειστούς χώρους σε πάρκα ψυχαγωγίας ή σε ζωολογικούς κήπους.

Εξαιρούνται τα άτομα που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για αυτά, ένα αρνητικό τεστ εξακολουθεί να είναι επαρκές.

Βρανδεμβούργο: 2G και εδώ από τη Δευτέρα – εκτός από τα παιδιά κάτω των 18 ετών

Από τη Δευτέρα, ο κανόνας 2G θα ισχύει σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, θέατρα, ντισκοτέκ, κλαμπ και φεστιβάλ, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.

Ισχύει εξαίρεση για τα άτομα κάτω των 18 ετών με αρνητικά τεστ και για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Η απαίτηση χρήσης μάσκας θα επανέλθει στα δημοτικά σχολεία και θα εισαχθεί σε κέντρα φροντίδας μετά το σχολείο από την ηλικία των πέντε ετών.

Βρέμη: 3G δεν ισχύει σε εσωτερικούς χώρους

Στην πόλη της Βρέμης, το χαμηλότερο επίπεδο προειδοποίησης 0 ισχύει από τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο κανόνας 3G δεν ισχύει σε εσωτερικούς χώρους.

Η κατάσταση είναι διαφορετική στην παραθαλάσσια πόλη Bremerhaven, η οποία ανήκει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βρέμης, όπου ισχύει το επίπεδο προειδοποίησης 1 και, συνεπώς, ο κανόνας 3G.

Ο κανόνας 2G είναι μια επιλογή σε υψηλότερα επίπεδα προειδοποίησης. Εστιατόρια, θέατρα, κλαμπ ή ακόμη και μουσικές σχολές και αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να το εφαρμόσουν.

Αμβούργο: κυρίαρχο το 2G

Το κρατίδιο εισήγαγε τον Αύγουστο το μοντέλο επιλογής 2G για τις λεγόμενες δημόσιες εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους ή θέατρα.

Αργότερα, προστέθηκαν υπηρεσίες λιανικού εμπορίου και υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, όπως κομμωτήρια. Από τον κανονισμό εξαιρούνται οι προσφορές για καθημερινές ανάγκες, όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εγκαταστάσεις κοινωνικής συμμετοχής.

Σε περίπτωση σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων σε νοσοκομεία, το Αμβούργο σκοπεύει να επεκτείνει τους κανονισμούς 2G και σε άλλους τομείς.

Έσση: 3G με τεστ PCR

Από την Πέμπτη, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει αναρρώσει πρέπει να προσκομίσει ισχύον τεστ PCR προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που ισχύει 3G. Οι κανόνες 3G ισχύουν πλέον και για τις επιχειρήσεις με υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με εξωτερικούς πελάτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σε μεγάλες εκδηλώσεις 3G με περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες, το πολύ το δέκα τοις εκατό των επισκεπτών μπορεί να έχει υποβληθεί σε τεστ στο μέλλον σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Οι υπόλοιποι θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν αναρρώσει.

Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία: 2G από το “πορτοκαλί επίπεδο”

Για τις πόλεις και τις περιφέρειες που φτάνουν στο τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα προειδοποίησης (“πορτοκαλί”), ο κανόνας 2G θα ισχύει από την Κυριακή. Μέχρι στιγμής, όλες οι περιφέρειες βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο “κίτρινο”.

Η πρωθυπουργός Manuela Schwesig δεν έδωσε ακριβείς τιμές μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή. Σύμφωνα με την Schwesig, τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από το 2G – για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, αυτό ισχύει μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, οι μαθητές ηλικίας 7 έως 17 ετών πρέπει να προσκομίζουν καθημερινά ένα τεστ. Από την Πέμπτη, όλοι οι επισκέπτες άνω των 6 ετών, χωρίς εξαίρεση, πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κατά την είσοδό τους σε οίκο ευγηρίας – ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.

Στις παμπ, τα εστιατόρια και τις εκδηλώσεις, ισχύει εδώ και αρκετό καιρό ένα μοντέλο επιλογής 2G: εάν έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες, πολλά μέτρα προστασίας μπορούν να παραλειφθούν – στους κινηματογράφους, από την άλλη πλευρά, ισχύει ο κανονισμός 3G σε όλες τις περιπτώσεις.

Κάτω Σαξονία: πιθανή επέκταση του 2G

Σε πολλούς τομείς ισχύει ο κανονισμός 2G – για παράδειγμα, για εστιατόρια, πολιτισμό ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Από την Πέμπτη, έχει τεθεί σε ισχύ ένα αναθεωρημένο διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο το 2G θα καταστεί υποχρεωτικό για εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, καθώς και σε εσωτερική εστίαση από χαμηλότερα επίπεδα προειδοποίησης. Τα επίπεδα αυτά δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, νέα είναι η υποχρέωση καθημερινού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε γηροκομεία. Η υπουργός Υγείας Daniela Behrens αναμένει την παράταση των κανόνων 2G.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: 3G και 3G+

Εδώ, ο κανόνας 3G εφαρμόζεται κατ’ αρχήν σε νοσοκομεία, μουσεία ή εστιατόρια εσωτερικού χώρου. Για ντισκοτέκ ή εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, ο κανόνας 3G+ είναι υποχρεωτικός.

Επομένως, εάν θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα πάρτι σε κλειστό χώρο, πρέπει – εάν δεν έχετε εμβολιαστεί ή αναρρώσει – να προσκομίσετε ένα τεστ PCR ή ένα rapid τεστ, όπου το rapid τεστ δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από έξι ώρες.

Αν θέλετε να πάτε στο κομμωτήριο ή σε παμπ με ένα τεστ PCR, μπορεί να είναι μόνο 24ωρο, ενώ προηγουμένως ήταν 48ωρο.

Ρηνανία-Παλατινάτο: ισχύει κυρίως το 2G+

Το κρατίδιο βασίζεται στον κανονισμό 2G+ εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με αυτό, ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ατόμων που γίνονται δεκτοί περιορίζεται και μειώνεται περαιτέρω εάν, για παράδειγμα, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης ή το ποσοστό ασθένειας υπερβαίνει ορισμένα όρια.

Για παράδειγμα, οι απαιτήσεις χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων δεν ισχύουν πλέον σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, εάν δεν υπάρχουν περισσότερα από 25 ανεμβολίαστα άτομα. Οι περιορισμοί επαφής σε δημόσιους χώρους έχουν γενικά αρθεί.

Σάαρλαντ: προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για 2G

Εδώ, το μοντέλο Saarland-Plus εφαρμόζεται με έναν εκτεταμένο κανονισμό 3G, για παράδειγμα σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, εγκαταστάσεων αναψυχής, αθλητικών εκδηλώσεων. Ο κανονισμός 2G δεν θεωρείται απαραίτητος επί του παρόντος.

Σαξονία: πρωτοπόρος στο 2G

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο είναι πρωτοπόρο στον κανονισμό 2G. Από την αρχή της εβδομάδας, η Σαξονία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τον κανόνα εναντίον των ραγδαία αυξανόμενων αριθμών των κρουσμάτων.

Μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα επιτρέπονται σε εστιατόρια, παμπ ή ντίσκο – δεν αρκεί ένα αρνητικό τεστ.

Σαξονία-Άνχαλτ: Οι διοργανωτές μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους

Ο κανόνας 3G θα εφαρμοστεί με συνέπεια ή οι ίδιοι οι διοργανωτές θα επιλέξουν την επιλογή 2G. Η κυβέρνηση το δικαιολογεί αυτό, μεταξύ άλλων, με νομικές αβεβαιότητες. Το νομικό πλαίσιο δεν είναι ακόμη σαφές μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος της “επιδημικής έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας”.

Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν: η κυβέρνηση εξακολουθεί να διστάζει σχετικά με το 2G

Εδώ, ο κανόνας 3G ισχύει γενικά για τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Στην περίπτωση αυτή, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές. Ωστόσο, οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στα λεωφορεία και τα τρένα καθώς και στα ψώνια.

Η πολιτειακή κυβέρνηση εξετάζει τώρα τη μετάβαση στο μοντέλο 2G για μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένοι τομείς θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Θουριγγία: 3G+ ή 3G – ανάλογα με τον τομέα

Ανάλογα με τον τομέα, ισχύουν διαφορετικοί κανόνες πρόσβασης. Ορισμένοι προβλέπουν 3G+ (με τεστ PCR) για εστιατόρια και εκδηλώσεις, ενώ σε άλλους αρκεί 3G (με rapid τεστ).

Την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με ένα νέο διάταγμα που θα ισχύσει αμέσως μετά, επιβεβαίωσε μέλος της κυβέρνησης στην Ερφούρτη την Παρασκευή. Σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της Deutsche Presse-Agentur, ο στόχος είναι η “ταχεία εισαγωγή του 2G”.

Μέτρα Covid στα Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας
Ποιοι κανόνες ισχύουν στα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.