Αγωγή: Το ξενοδοχείο Bayerischer Hof ζητά 6,2 εκατομμύρια ευρώ

Μόναχο – Στην κρίση της πανδημίας, πολλοί εστιάτορες τοποθέτησαν τις ελπίδες τους στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους σε περίπτωση κλεισίματος της εταιρείας τους. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε πρόβλημα.

Οι συμβαλλόμενοι έπρεπε να υποβάλουν αγωγές – με αβέβαιο αποτέλεσμα. Ανάλογα με το κείμενο της σύμβασης, οι αποφάσεις διαφέρουν.

Το Bayerischer Hof υπέβαλε αγωγή

Το πολυτελές ξενοδοχείο Bayerischer Hof στο Μόναχο υπέβαλε επίσης αγωγή. Η διαχειρίστρια Innegrit Volkhardt απαιτεί 6,2 εκατομμύρια ευρώ για το πολυτελές ξενοδοχείο του Μονάχου και ένα άλλο ξενοδοχείο στο Kitzbühel.

Το αποφασιστικό ερώτημα

Θεωρείται ο κατάλογος των ασθενειών και των παθογόνων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο καθοριστικός, όπως το βλέπει η ασφάλιση – και πιθανώς και το δικαστήριο – ή είναι, όπως πιστεύουν οι ενάγοντες, απλώς πληροφοριακός;

Μια πληροφορία δηλαδή που δεν αποκλείει ακόμη άγνωστα παθογόνα ως αιτία κλεισίματος ασφαλισμένης εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, η πανδημία λόγω κορωνοϊού δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Και πώς να περιλαμβάνεται, εφόσον ο ιός ανακαλύφθηκε ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Αίτηση μεροληψίας εναντίον δικαστή

Η διαδικασία τελείωσε γρήγορα την Παρασκευή. Ο καταγγέλλων δικηγόρος Peter Gauweiler επέκρινε μια παρατήρηση της δικαστού, η οποία, ενόψει των δραστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού εκεί, λέγεται ότι είπε πως οι Κινέζοι είναι τυχεροί που ζουν σε μια δικτατορία.

Η δικαστής πιστεύει ότι ο Gauweiler παρεξήγησε τη φράση της αυτή και ότι αφαιρέθηκε από το γενικό πλαίσιο των λεγόμενών της. Και έλαβε βοήθεια από τον ασφαλιστικό αντιπρόσωπο.

Αλλά τίποτα εν τέλει δεν βοήθησε, οι ενάγοντες υπέβαλαν μεροληψίας εναντίον της. Πρέπει να ληφθεί πρώτα απόφαση σχετικά με αυτό, προτού συνεχιστεί η διαδικασία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.