Βαυαρία: Το εμπόριο αποτυγχάνει, επείγουσα αίτηση κατά του lockdown

Ο τομέας λιανικής στη Βαυαρία απέτυχε με επείγουσα αίτηση κατά του κλεισίματος των καταστημάτων. Το Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας απέρριψε αίτημα λιανοπωλητή μόδας.

Όπως επιβεβαιώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας, απέρριψε μια επείγουσα αίτηση από έναν λιανοπωλητή μόδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο βαυαρικός τομέας λιανικής απέτυχε στο δικαστήριο κατά του κλεισίματος των καταστημάτων.

Καταγγελία κατά της άνισης μεταχείρισης

Στην αίτησή του, ο έμπορος επέκρινε, μεταξύ άλλων, την άνιση μεταχείριση του εμπορίου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, καταστήματα με ιατρικά είδη, καθαριστήρια και κομμωτήρια, τα οποία είναι ανοιχτά ή σύντομα θα επιτραπεί να ανοίξουν.

Οι κανόνες είναι δυσανάλογοι. Το διοικητικό δικαστήριο το είδε διαφορετικά: Η άνιση μεταχείριση διαφορετικών εταιρειών δεν είναι δυσανάλογη, λέει στην απόφαση.

“Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο για την προμήθεια καθημερινών αγαθών στον πληθυσμό, διαφέρει από τις επιχειρήσεις λιανικής των οποίων το φάσμα δεν κατευθύνεται πρωτίστως σε τέτοια προϊόντα.”

Η ένωση εμπόρων της Βαυαρίας επικρίνει την απόφαση

Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι οι συνέπειες της παράκαμψης του lockdown λόγω πιθανών νέων αλυσίδων μόλυνσης θα ήταν πιο σοβαρές από τη διατήρηση του lockdown.

Η Βαυαρική Εμπορική Ένωση επέκρινε την απόφαση. “Είμαστε απογοητευμένοι και έκπληκτοι με πόση ευκολία το δικαστήριο σβήνει τα επιχειρήματά μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernd Ohlmann.

Τώρα ελπίζει σε μερικές ακόμη εκκρεμείς επείγουσες αιτήσεις που θα υποστηρίξει η ένωση. “Θα δούμε τι θα βγει στο τέλος. Και ελπίζουμε επίσης σε πολιτικό αντίκτυπο – ότι η πολιτική θα δει πόσο απελπισμένο είναι το εμπόριο”, δήλωσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.