AHEPA Φραγκφούρτης: Δράση προσφοράς για τον Ελληνισμό

Αφιέρωμα του GRland.info στην AHEPA Φραγκφούρτης για την δράση προσφοράς στον Ελληνισμό, το έργο και τις έως τώρα δραστηριότητες της.

Πρόσφατα, συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019, ιδρύθηκε στην Φραγκφούρτη ένα από τα νεότερα τμήματα της οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).

Η AHEPA αποτελεί μια από τις παλαιότερες ανεξάρτητες οργανώσεις στον κόσμο, με σκοπό την προώθηση του Ελληνισμού στο εξωτερικό, την φιλανθρωπική προσφορά της είτε στην Ομογένεια είτε στην Ελλάδα, την περαιτέρω εξέλιξη σε θέματα Παιδείας και Εκπαίδευσης, καθώς και την ανάπτυξη της Κοινωνικής Ευθύνης γενικότερα.

AHEPA Φραγκφούρτης

Η AHEPA δραστηριοποιείται από το 1922. Το έργο της θα παρουσιαστεί σύντομα σε επόμενο αφιέρωμά μας αναλυτικότερα.

Στο παρόν άρθρο, έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε ένα από τα νεότερα τμήματά της που ξεκίνησε τη δράση του στην πόλη της Φραγκφούρτης.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε, η AHEPA Φραγκφούρτης έχει θέσει υψηλούς στόχους και παραμένει ενεργή στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής που έχει αναλάβει.

Εμείς συνομιλήσαμε με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της AHEPA Φραγκφούρτης, Δρ. Αποστολίδη Σάββα, και σας παρουσιάζουμε το τμήμα αυτό, που ιδρύθηκε στις 15.12.2019 με τον προαναφερθέντα ως ιδρυτικό πρόεδρο.

Ο Δρ. Αποστολίδης είναι μέλος της AHEPA από το 2018, αρχικά στο Τμήμα Βισμπάντεν.

Επίσης από το 2018 είναι μέλος του ΔΣ του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου της AHEPA ως Αντιπρόεδρος Οικογένειας και Ατομικής Αριστείας.

AHEPA Φραγκφούρτης

Το σημερινό Δ.Σ. του Τμήματος Φραγκφούρτης αποτελείται από τους:

  • Δρ. Σάββα Αποστολίδη, Πρόεδρο
  • Νικόλαο Μίχο, Αντιπρόεδρο
  • Τίμο Σούρβα, Γραμματέα
  • Παύλο Τσαχίδη, Ταμία

Εκλογές γίνονται κάθε χρόνο. Η πανδημία δεν εμπόδισε τα μέλη πέρυσι να διεξάγουν εκλογές διαδικτυακά. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Το Τμήμα λειτουργεί κανονικότατα με τη βοήθεια της μοντέρνας τεχνολογίας και έχει στο πρόγραμμά του ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Λόγω κορωνοϊού και του προσφάτου της ιδρύσεώς του, έχει καθυστερήσει η εισδοχή νέων μελών, ενώ αυτή τη στιγμή αριθμεί 20 ενεργά μέλη.

Οικονομικά η οργάνωση στηρίζεται σε χορηγούς και λιγότερο στις συνδρομές των μελών. Βέβαια μερικά από τα μέλη είναι παράλληλα και χορηγοί. Επίσης, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, το τμήμα αυτό έχει αποκτήσει πολλούς φίλους.

Ορόσημο των δράσεων έως τώρα αποτελεί η αποστολή 12 απινιδωτών στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες της συγκεκριμένης δωρεάς.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι το Τμήμα της Φραγκφούρτης ξεκίνησε τη λειτουργία του με τις ευχές του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πολης, κάτι που κάνει τα ιδρυτικά μέλη εξαιρετικά υπερήφανα.

Η σχέση της AHEPA με τους ελληνικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής είναι εξαιρετική και δεν λείπουν οι συνεργασίες σε επίπεδο εκδηλώσεων, αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Το Τμήμα Φραγκφούρτης πρωτοστάτησε στην ίδρυση πλατφόρμας επικοινωνίας όλων των ελληνικών συλλόγων και οργανώσεων της περιοχής Φραγκφούρτης.

"AHEPA Φραγκφούρτης

Η συνεργασία με το Γεν. Προξενείο της Ελλάδος στη Φραγκφούρτη, με τη Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και με την Εκκλησία είναι αγαστή και υψίστης σημασίας για την προώθηση του Ελληνισμού και των αξιών του τόσο σε νέες και παλαιότερες γενιές Ελλήνων όσο και σε ξένους, που διαρκώς συμμετέχουν στις άριστα και επιστημονικά οργανωμένες εκδηλώσεις/δράσεις/ενημερώσεις τους.

Παράλληλα με το αντρικό Τμήμα ετοιμάζεται η ίδρυση γυναικείου Τμήματος στη Φραγκφούρτη, το οποίο θα παρουσιαστεί εκτενώς στο εγγύς μέλλον.

Όποιος Έλληνας, Κύπριος ή Φιλέλληνας ενστερνίζεται τα ιδεώδη της AHEPA και έχει διάθεση για προσφορά μπορεί να έρθει σε επαφή με την οργάνωση.

Είναι απαραίτητη μια ομογενειακή οργάνωση, η οποία μπορεί να είναι μια γέφυρα από και προς την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση και να είναι δικτυωμένη με άλλες ομογενειακές αλλά και τοπικές οργανώσεις.

Σε αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια, τα μέλη τείνουν χείρα συνεργασίας προς όλους όσους συμμερίζονται τους προβληματισμούς και το όραμά τους.

Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι εμείς μπορούμε να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στο εξωτερικό, μόνον αν παραμείνουμε ενωμένοι και δραστηριοποιημένοι.

Δείτε το ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασε η AHEPA Φραγκφούρτης για τον 1 χρόνο λειτουργίας της.

AHEPA Φραγκφούρτης

Επικοινωνία

Δείτε στο GRland.info

Αποστολίδης Σάββας
Πρόεδρος της AHEPA Φραγκφούρτης, Δρ. Αποστολίδης Σάββας

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.