Αλλαγή στρατηγικής: Προγραμματισμένοι παγγερμανικοί ενιαίοι κανόνες

Αλλαγή στρατηγικής για τη Γερμανία: Προγραμματισμένοι παγγερμανικοί ενιαίοι κανόνες

Νυχτερινοί περιορισμοί εξόδου και επαφής – αυτοί θα μπορούσαν σύντομα να παραγγελθούν σε εθνικό επίπεδο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αλλάξει αναλόγως τον νόμο προστασίας των λοιμώξεων. Ο χρόνος είναι ουσιαστικής σημασίας, σύμφωνα με το RKI.

Ήταν ένας μακρύς αγώνας. Τώρα οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν για μια ισχυρότερη τυποποίηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας – επίσης για να σπάσουν το τρίτο κύμα.

Η σύσκεψη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς που είχε συμφωνηθεί για αυτήν τη Δευτέρα ακυρώνεται – αντ’ αυτού, υπό την ηγεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο νόμος περί προστασίας των λοιμώξεων πρέπει να αστηροποιηθεί σε μια επείγουσα διαδικασία.

“Περισσότερη σαφήνεια και διαφάνεια” για τους πολίτες – σύμφωνα με τον Olaf Scholz [αυτός είναι ο στόχος] – αυτός είναι ένας από τους στόχους για τον προγραμματισμένο σε εθνικό επίπεδο κανονισμό για το φρένο έκτακτης ανάγκης.

Στο μέλλον θα υπάρχουν ομοιόμορφοι νομικοί κανονισμοί σε εθνικό επίπεδο σε περίπτωση που η τιμή επίπτωσης σε μια περιοχή υπερβαίνει την τιμή των 100.

Ο Olaf Scholz παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τον προγραμματισμένο κανονισμό φρένο έκτακτης ανάγκης στο Βερολίνο την Παρασκευή. Τόνισε ότι η προγραμματισμένη αλλαγή θα πρέπει να διασφαλίζει την “εμπιστοσύνη” μεταξύ των πολιτών.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τα προστατευτικά μέτρα εύκολα και ταυτόχρονα να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστούν παντού. Ο στόχος είναι: “Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πού βαδίζουν.” Αυτό αφορά, για παράδειγμα, τους ομοιόμορφους κανονισμούς για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και το κλείσιμο των σχολείων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.