Ανάκληση προϊόντος πατάτας σε γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Δεν μπορείτε να το δείτε, αλλά θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο εάν καταναλωθεί: Ένα προϊόν του Rewe λέγεται πως περιέχει θραυσμένο σκληρό πλαστικό – επομένως ο κατασκευαστής αντέδρασε αμέσως.

Wildeshausen – Τραγανά ψημένη στο φούρνο, η πατάτα rösti έχει ιδιαίτερη γεύση με ραγκού ή σάλτσα κρέμας μανιταριών το χειμώνα.

Είναι λίγο πιο εύκολο να σερβιριστεί με κουάρκ και λαχανικά. Εάν για τελευταία φορά αποθηκεύσατε το δημοφιλές προϊόν πατάτας από γνωστό γερμανικό σούπερ μάρκετ για μια τέτοια συνταγή, θα πρέπει τώρα να ελέγξετε το χώρο της κατάψυξής σας.

Η Lebensmittelvertriebs-GmbH (LVG) κάνει ανάκληση σήμερα ενός προϊόντος πατάτας.

Ο λόγος: Το προϊόν πατάτας μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσει σε σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς.

Η πατάτα rösti πωλήθηκε σε εθνικό επίπεδο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe με τη δική της επωνυμία “Beste Wahl” σε σάκους των 600 γραμμαρίων.

Η LVG τώρα συμβουλεύει επειγόντως τους πελάτες της Rewe να μην καταναλωθεί το προϊόν. Και παρακίνησε ήδη την εταιρεία να αποσύρει αμέσως το εν λόγω προϊόν από την πώληση.

Αν και η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς λόγους προστασίας των καταναλωτών, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος.

Θα μπορούσε να περιέχει θραύσματα από σκληρό πλαστικό

Η LVG φοβάται ότι η πατάτα rösti με τον αριθμό EAN 4388860610741 θα μπορούσε να περιέχει θραύσματα από σκληρό πλαστικό. Τα μικρά μέρη έχουν μέγεθος ούτε δέκα χιλιοστά, αλλά είναι και διαφανή.

Έτσι θα μπορούσαν πραγματικά να αποτελέσουν κίνδυνο για όσους την καταναλώσουν. Τα πλαστικά θραύσματα δεν θα μπορούσαν να τραυματίσουν μόνο το στόμα και το λαιμό κατά το μάσημα και την κατάποση. Θα μπορούσαν επίσης στη συνέχεια να προκαλέσουν σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία.

Δεν επηρεάζονται όλες οι πατάτες “Beste Wahl” του Rewe από αυτήν την προληπτική ανάκληση, διαβεβαιώνει η LVG.

Μόνο στα προϊόντα πατάτας με τις ημερομηνίες λήξης 16 Δεκεμβρίου 2022, 17 Δεκεμβρίου 2022 και 18 Δεκεμβρίου 2022 υπάρχουν υποψίες ότι εμπεριέχονται τα θραύσματα από σκληρό πλαστικό.

Οι πελάτες του Rewe που τώρα ανακάλυψαν πως επηρεάζονται από την ανάκληση του προϊόντος, μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα στα καταστήματα. Και να λάβουν επιστροφή χρημάτων της τιμής αγοράς ακόμη και χωρίς να παρουσιάσουν την απόδειξη.

Ο κατασκευαστής της πατάτας από το Wildeshausen ζητά συγνώμη από τους πελάτες του Rewe “για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε”. Και είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας 0800/333 7890 τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.